God morgon! Det här hände medan du sov

avAftonbladet

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: Peter Wixtröm

Kaj Linnas första kyss med kärleken i frihet

Här träffar Kaj Linna sin kärlek Petra för första gången som en fri man. På flygplatsen kramar och kysser 55-åringen kvinnan han träffat på fängelset – och det verkar som att de aldrig vill släppa taget om varandra.
Läs hela artikeln
TV: ”Har inget att hämta här i Sverige”
Läs också: Linna berättar om nya livet i frihet
Oisin Cantwell: ”Nu väntar ett rekordskadestånd”

Foto: LUCY NICHOLSON / TT NYHETSBYRÅN

USA testade robot som kan ta nordkoreanskt hot

USA ska framgångsrikt ha skjutit ner en testrobot över Stilla havet. Testet av ett nytt anti-missilsystem – som ska kunna stoppa interkontinentala robotar – uppges ha varit lyckat.
Läs hela artikeln

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET /85527

M-toppar uppges vilja få bort Kinberg Batra

Flera tunga namn inom M vill få bort Anna Kinberg Batra från partiledarposten. Flera källor inom partiet uppger för Dagens Industri att krav på hennes avgång kan komma inom de närmaste dagarna.
Läs hela artikeln
Lena Mellin: ”Hon framstår som väldigt sval i sin attityd”

Foto: Patrick Persson

Släckte hotellbrand – genom gästens fönster

En brand bröt ut på taket på ett hotell i centrala Malmö natten till onsdag. En brandman tvingades gå hos en av hotellets gäster, dra fram hotellets egen brandslang – och släcka genom fönstret.
Läs hela artikeln

Plastikklinik hackad – risk att intima bilder läcker

En stor plastikkirurgiklinik i Litauen har fått sitt datasystem hackat. Nu uppmanas tusentals personer att betala pengar till hackarna för att undvika att den mycket intima bilder offentliggörs. 400 svenskar ska ha drabbats.
Läs hela artikeln

Foto: Andreas Stenberg

Mammorna gick ut för att göra Fittja säkert

Fatma Ipek, 62, tröttnade på att männen tog rollen att hålla området säkert. Därför startade hon ”Fittja kvinnokraft”, en förening för mammor som vill hålla förorten trygg på nätterna. Nu kan hon bli ”Årets granne”.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!