Nedringda med rapporter om rymdvarelser – i stället för illegala invandrare

Bakslag för Trumps jakt på personer som befinner sig i USA olagligt

NYHETER

WASHINGTON. Hittills har Spock, Yoda och E.T. kunnat känna sig trygga i USA.

Men nu får de se upp.

Den nyinrättade telefonlinjen för illegala invandrare har i stället blivit nedringda med rapporter om rymdvarelser.

Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump (till vänster) och filmrymdvarelsen E.T.

Den sjösattes i onsdags.

Donald Trumps telefonlinje för att rapportera brott som begåtts av kriminella olagliga invandrare.

Eller på engelska: ”assist victims of crimes committed by criminal aliens”.

Och där ligger problemet.

Enligt The Hill är linjen istället nedringd av personer som vill rapportera UFO:n, flygande tefat och gröna män från mars. ”Aliens” är ju också engelska för rymdvarelser.

”Mugglarfödda” siktade

Telefonlinjen har även fått samtal om att man siktat ”mugglarfödda”, enligt The Hill. ”Mugglarfödda” är Harry Potter-ordet för personer med magiska krafter, vars föräldrar inte haft det, och användes av författaren J K Rowling som ett sätt att belysa rasism mot personer som av vissa ansågs vara ”icke renrasiga”.

Samtidigt har Twitter fyllts med uppmaningar om att ringa in rapporter om möten med bigfoot, troll och andra fantasifigurer.

USA:s immigrationsbyrå, som står bakom telefonlinjen, fördömer samtalen och säger att de görs på bekostnad av verkliga brottsoffer.

– De här handlingarna försöker hindra och skada brottsoffer, det är avskyvärt oavsett vilken syn man har på invandringspolitiken, säger en talesperson till The Hill.

Nyinrättad avdelning

Under sin presidentvalskampanj betonade Donald Trump vikten av att stoppa olaglig invandring och speciellt att rikta in sig på papperslösa som begått brott i USA.

När immigrationsbyrån lanserade sin nyinrättade avdelning för illegala invandrares brottsoffer och den nystartade telefonlinjen sa John Kelly, USA:s säkerhetsminister:

– Alla brott är fruktansvärda, men de här offren är unika och allt för ofta ignorerade. De är offer för brott som aldrig borde ha ägt rum, eftersom personerna som gjorde dem till offer ofta inte ens borde ha befunnit sig i landet från början.

ARTIKELN HANDLAR OM