God morgon! Det här hände medan du sov

avAftonbladet

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till fredag den 5 maj.

Foto: Peter Kjellerås/Aftonbladet/4586
Arkivbild.

Skottlossning mot bil efter bråk i Rinkeby

Polisen larmades om ett bråk i Rinkeby – som ska ha slutat med skottlossning mot en bil. Flera tomhylsor har hittats på platsen och händelsen utreds som ett mordförsök.
Läs hela artikeln

USA uppges erkänna anfall mot moské

Över 40 civila dödades och över 100 skadades i ett luftanfall mot en moské i norra Syrien i mars. USA förnekade detta och hävdade att de bombat terrorister – men nu ska Pentagon ha utrett saken.
Läs hela artikeln

Demoskop: MP fortsätter tappa – medan Fi ökar

Stödet för Miljöpartiet fortsätter att sjunka. Samtidigt tar Feministiskt initiativ nya kliv – och flåsar MP i nacken. Det visar den senaste opinionsundersökningen från Demoskop/Expressen.
Läs hela artikeln

Foto: Privat.

Här grips mannen efter dödliga vansinnesfärden

En misstänkt rattfyllerist krockade in i flera fordon under en vansinnesfärd i Märsta på onsdagen. En kvinna dog och flera skadades. En ny video visar hur polisen griper den misstänkte intill vägen.
Läs hela artikeln

USA testar robot för andra gången denna vecka

För andra gången på en vecka har USA provskjutit en kärnvapenkapabel robot som kan transportera atombomber över hela världen. Testen väntas inte förbättra det redan spända förhållandet mellan USA och Nordkorea.
Läs hela artikeln
Läs också: Nu riktar Nordkorea aggressioner mot Kina

Foto: Vladimír Čičmanec.

Flickscouten stod upp emot nazist på ikonisk bild

Flickscouten Lucie demonstrerade emot nazister i tjeckiska Brno och blev konfronterad av en arg man. Hon tog det med ett leende – och nu sprids bilden på mötet som en löpeld över hela världen.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!