Restaurang på Arlanda hotas med böter – blir inte av med kackerlackorna

avEmma Lindström

1 av 6

Restaurang Alfredos på Arlanda har under flera år haft problem med kackerlackor. Om företaget inte stoppar skadedjuren kommer det tvingas betala böter.

– De har fortfarande öppet, säger Tobias Johansson, enhetschef vid livsmedelsenheten.

Kackerlackor är ett återkommande problem på restaurang Alfredos på Arlanda. Restaurangen, belägen i Sky City, kan nu tvingas betala 40 000 kronor om den inte lyckas stoppa skadedjuren.

– Vi måste se till att de löser problemet och det kan inte uteslutas att de i sista hand får stänga restaurangen, men det är inte det första alternativet. Det är upp till dem att göra förbättringar, säger Tobias Johansson, enhetschef vid livsmedelsenheten, miljö- och hälsoskyddskontoret Sigtuna kommun.  

Redan 2012 upptäckte inspektörer kackerlackor på restaurangen. Sedan dess har verksamheten inspekterats flera gånger och upprepade gånger har kackerlackor påträffats i lokalerna.

Fortfarande öppet

Trots kackerlackorna har restaurangen inte tvingats stänga.

– De har fortfarande öppet. Vi har inte ställt krav på att de ska stänga i dagsläget. Det blir alltid en bedömning om det finns tillräckliga skäl för att stänga, säger Tobias Johansson.

Hälsoskyddskontoret i Sigtuna har gett restaurangen en chans att bättre sig. Om de inte löst problemet med skadedjur kan företaget tvingas betala 40 000 kronor i vite.

”Det är åtgärdat”

Restaurangens VD Elbir Karademir menar att restaurangen har lyckats bekämpa problemet och ska göra allt de kan för att skadedjuren inte ska komma tillbaka.

– Det är åtgärdat och hälsovårdsnämnden är där och kollar och de har sett en avsevärd förbättring. Vi kommer att köra jättehårt för att få bort det här problemet, säger Elbir Karademir.

ARTIKELN HANDLAR OM