Dennis fångade en jättegädda – på promenaden

Foto: Privat
Dennis Karlsson med jättegäddan.

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

På tisdagen gjorde hobbyfiskaren Dennis Karlsson ett av sina mest remarkabla fiskefynd någonsin. Han hittade en död gädda som låg och flöt vid strandkanten, skriver Borås Tidning.

– Den ligger nog kvar och luktar pyton fortfarande, säger Dennis till Aftonbladet.

I tisdags var Dennis Karlsson från Borås ute och promenerade kring Ramnasjön i Borås. Även om han själv fiskar mycket var det inte i det syftet som han var vid vattnet den här gången – och vanligtvis fiskar han helst i Alingsås.

Ändå skulle den lugna stunden vid sjön resultera i ett riktigt fiskekap. Snart såg han att något låg vid strandkanten och flöt.

– Först trodde jag att det var en plastpåse eller nånting, som låg där och skräpade, säger Dennis.

”Luktar pyton”

Men när han förstod att det var en ”brutalt stor gädda” ringde han kompisen Fredrik Karlsson, som jobbar på en fiskebutik i stan. Han kom direkt till sjön, och tillsammans lyckades de få upp besten.

Dennis uppskattar gäddans längd till omkring 1,20 meter och vikten till 12–14 kilo. Men det blev ingen middag av havsdjuret.

– Nej, vi fotade den bara och kastade tillbaka. Den ligger nog kvar där och luktar pyton fortfarande.

Han har tidigare fångat gäddor i liknande storlekar. För 27 år sedan drog han faktiskt upp en tiokilosgädda i samma sjö – och rekordet ligger på en 13-kilosbest från sjön Anten i Alingsås.

Promenadfångsten får dock ingen plats på hans rekordlista.

– Haha, nej, man kan ju inte räkna med en fisk som man har hittat. Det är ju inte samma sak som att fånga en, säger Dennis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fiske

Borås