Cancern tog 6-åriga Alicias liv

Foto: Privat
Alicia blev sex år gammal.
NYHETER

Många har engagerat sig i sex år gamla Alicias kamp mot cancern. I söndags tog den slut, när Alicia somnade in.

”Vi tackar alla för det enorma stöd ni givit oss och Alicia”, skriver föräldrarna i ett Facebookinlägg.

För två år sedan fick Alicia Dehghani, då 4 år, från Borås obotlig cancer. Inga läkare i Sverige kunde operera bort den – men en behandling som kanske skulle kunna rädda hennes liv fanns i London. Och den kostade 80 000 kronor per behandlingstillfälle.

Alicias familj startade en insamling, som Aftonbladet rapporterade om tidigare i år. Den spred sig rejält i sociala medier, och pengarna har hjälpt Alicia att få delta i en studie för alternativa behandlingsformer i Storbritannien.

– Det är så många som har hjälpt till ekonomiskt och vi är tacksamma för alla bidrag, sade Alicias mamma Mira när Aftonbladet pratade med familjen då.

Berättar om sorgen

På söndagsmorgonen vid 06.55 somnade Alicia ändå in, 6 år gammal. Mamma Mira och pappa Kristoffer valde att berätta om sin sorg i ett inlägg i Facebookgruppen där de samlat in pengar.

”Ta väl hand om varandra, ta vara på livet, älska, kramas och skratta för rätt som det är tar allt det där slut”, skriver de.

Familjen understryker att det är en oerhört svår period tid de befinner sig i, och ber om att få bli lämnade i fred i sin sorg och bearbetning.

”Vi tackar er alla för de enorma stöd ni givit oss och Alicia”, skriver de.

”Hennes kamp ska hjälpa andra”

Nu vill familjen att att barn och familjer i liknande situationer ska få samma stöd som de själva har fått och funderar på att starta en fond i Alicias namn.

– När den första sorgen har lagt sig och vi har hunnit bearbeta allt vill vi starta en fond i Alicias namn för att hedra minnet av henne. Vi vill att den fonden ska hjälpa familjer i liknande situationer som vår och bidra till att forskningen går framåt, berättar Mira Dehghani för Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås

Cancer

Sorg

Familj