Norrsundet

18-åring åtalas för yxmord i Norrsundet

Av: 

TT

En kvinna hittades död i en bostad norr om Gävle. En 18-åring har erkänt att han har dödat henne. Arkivbild.
En kvinna hittades död i en bostad norr om Gävle. En 18-åring har erkänt att han har dödat henne. Arkivbild.

NYHETER

En 18-årig man åtalas för att ha mördat en kvinna i 50-årsåldern med en yxa i Norrsundet norr om Gävle i mars, rapporterar lokala medier.

Mannen berättade för kompisar att han dödat henne, och i en inspelning med en vän säger han att det inte fanns någon speciell anledning, mer än att han störde sig på henne.

För polisen har mannen senare erkänt att han har dödat kvinnan och har beskrivit hur det gick till. Enligt Gefle Dagblad ska han i förhör ha sagt att han hade irriterat sig på ett sexuellt närmande från kvinnan, och att brottet därmed ska rubriceras som det mildare brottet dråp. Det håller dock inte åklagaren Joakim Johansson med om.

– Han går till och med ut ur rummet för att hämta yxan och då har han tid på sig att stanna upp och tänka igenom vad han ska göra. Jag menar att det är ett uppsåtligt brott, säger han till tidningen.

Efter dådet ska mannen ha lämnat kvinnan i lägenheten och tagit med sig några föremål – inklusive mordvapnet – enligt tidningen eftersom hans fingeravtryck fanns på föremålen.

– Det är ett oerhört hastigt förlopp, inte genomtänkt på något sätt men tingsrätten får bedöma om det är frågan om ett mord. Min klient är bara 17 år när det här händer, säger hans advokat Stefan Wallin till Gefle Dagblad.

En 27-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling sedan han hjälpt till att försöka att undanröja bevis, bland annat försökte de bränna upp yxan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Misstänkt mord norr om Gävle – polisen förtegen

ÄMNEN I ARTIKELN

Norrsundet

Mord

Våldsbrott

Gävle

Våldet mot kvinnor