Flera evakuerade vid radhusbrand

TT

Publicerad 2019-04-11

Boende i tre radhus fick evakueras och två personer fick lättare skador.

Det har brunnit i och mellan två radhus i Bromsten i nordvästra Stockholm under natten. Räddningstjänsten hade 30 medarbetare på plats som bekämpade den fullt utvecklade branden.

– Övriga delar i fastigheten verkar ha klarat sig hyfsat och man frilägger nu panel för att komma åt bränderna i väggarna. Det är tätt mellan fastigheterna, säger Hans Eriksson ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Larmet kom strax före klockan ett på natten mot torsdagen. Vid femtiden på morgonen fanns inga synliga lågor och räddningstjänsten ägnade sig åt att bryta upp väggar på fastigheterna för att kontrollera att det inte brann innanför.

Enligt polisen fick boende från tre hus evakueras till Spånga IP i närheten, där personal från stadsdelsförvaltningen finns på plats för att hjälpa till. Vissa boenden har fått återvända hem igen, enligt Hans Eriksson.

Två personer har fått lättare skador och förts till sjukhus med ambulans.

– Det är en förundersökning inledd på mordbrand, vad det grundar sig på vet jag inte. Men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm.

Räddningstjänsten räknar med att ha minst fyra brandbilar kvar på platsen ett antal timmar in på förmiddagen.