Nyheter

Oväntat många svenskar på bilsemester i Europa

Av: 

TT

Många svenskar har begett sig ut i Europa med bil. Arkivbild.
Många svenskar har begett sig ut i Europa med bil. Arkivbild.

NYHETER

Semester och lyfta reserestriktioner har fått många svenskar att ta bilen ut i Europa. Fler än väntat, enligt SOS International.

Resemönstren ser likadana ut som tidigare år trots pågående pandemi. Även om antalet skadeärenden med bil som kommer in till SOS International är färre än föregående år är de ändå fler än väntat. Hittills under juni och juli har cirka 600 ärenden kommit in.

– När vi i april bemannade för sommaren så trodde vi att det skulle bli en femtedel av en normal sommar, men vi har hittills haft närmare 25 procent. Vi trodde nog att vi tog i lite med en femtedel, att det knappt skulle ske något resande alls. Jag skulle betrakta det faktiska resandet som högt, säger Markku Reinikainen, nätverkschef på SOS International.

Reinikainen poängterar att de fall som kommer in till SOS International också är svårare att hantera än vanligt.

– Det kan exempelvis röra sig om att försöka få tag i en hyrbil för envägshyra från Spanien till Sverige. Men det finns i princip inga hyrbilar, och de företag som är öppna kan inte skicka personal att sedan köra tillbaka bilen.

Reinikainen säger också att de som vill ge sig ut på vägarna i Europa får vara beredda på att mycket fortfarande är stängt och svårtillgängligt.

– Folk som reser kanske har, ska vi säga "kommit över", coronasituationen liter fortare än industrierna. Många verkar uppfatta det som att man är tillbaka till det normala när man åker utomlands. Medan hyrbils- och verkstadsindustrin kanske inte har kommit i gång på samma sätt. Jag tror det kan bli en liten konflikt i förväntningar.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert: