Larm om skottlossning på Lidingö var avgasknallar

Av: Hans Österman, Josefine Karlsson, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

En stor polisinsats inleddes på Lidingö efter att larm om skottlossning, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen upprättade vägspärrar på Lidingöbron.

En timme senare uppger polisen att det troligen inte var skott – utan avgasknallar.

En stor polisinsats genomfördes sent på tisdagskvällen på Lidingö efter att larm om skottlossning, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt vittnen ska flera skott ha hörts och en bil som rivstartat efter skottlossningen. Polisen upprättade vägspärrar på Lidingöbron och kontrollerade många fordon.

– Jag bor nära där det sköts i går och det lät likadant, säger ett vittne.

Ytterligare ett vittne beskrev att hon hörde ungefär åtta skott och sedan en rivstartande bil strax före klockan 23. Bara någon minut senare hörde hon polissirener.

Ytterligare ungefär 20 minuter senare, kring 23.25, hörde vittnet ytterligare cirka fyra smällar

– De lät exakt som de första skotten.

En dryg timme efter det första larmet kom in uppgav polisen på sin hemsida att de hittat en trolig förklaring till smällarna – avgasknallar.

”I takt med att lägesbilden förbättrades kunde misstankar om skottlossning avfärdas. Det visade sig att det med största sannolikhet var fråga om en bil som åkte på ön och avgav s k avgasknallar” skriver polisen.

Ett flertal polisbilar, polisbåt och polishelikopter deltog i insatsen.

Stor polisinsats på Lidingö.
Foto: CAROLINA BYRMO
Stor polisinsats på Lidingö.

Dödsskjutning på Lidingö under måndagen

På måndagsmorgonen larmades polis till Lidingö efter att en 29-årig man hittats död i en bil. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska offret haft en tung kriminell bakgrund och var dömd för en rad brott, bland annat ett uppmärksammat pantbanksrån.

En stor polisinsats följde under hela dagen och kvällen med kraftiga utredningsåtgärder och vägspärrar på Lidingöbron och övriga vägar i Stockholmsområdet. I ett parkeringshus hittade polisen en silverfärgad Mazda som man misstänker att gärningsmännen använt som flyktbil.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN