”Många lägger sina semesterpengar på huset”

Andy Persson.
Andy Persson.

Mycket tid i hemmet och ingen möjlighet att resa.

Då passar många på att renovera hus och trädgård.

– Många lägger sina semesterpengar på huset istället för att åka utomlands i sommar, säger Andy Persson, säljare på XL-Bygg Hans Anders i Malmö.

Sommaren må vara i antågande men coronapandemins restriktioner har grusat planerna för många. Den stora del av fritiden som många har i hemmet läggs istället på att göra renoveringar och ombyggnationer.

Någonting som också märkts av i de skånska bygghandlarna.

XL-Bygg Hans Anders har butiker i Malmö, Simrishamn, Skurup och Ystad. Där den förstnämnda är mer inriktad på proffs och de andra på både proffsbyggare och konsumenter.

”En stor ökning”

Försäljningen steg redan i mars och har under vårmånaderna varit mer än 10 procent högre än ifjol medan antalet ordrar varit 10–15 procent fler.

– Den har faktiskt varit förvånansvärt bra. Vi är ödmjukt tacksamma för att vi är i den bransch vi är. Vi har märkt av en stor ökning hos framförallt konsumenter i våra konsumentanläggningar, säger Andy Persson, säljare på XL-Bygg Hans Anders i Malmö.

Istället för semester

Antalet husägare som väljer att bygga tralldäck, göra tillbyggnader eller ändra sin fasad är betydligt fler än ifjol.

– Vi har fått intrycket att många lägger sina semesterpengar på huset istället för att åka utomlands i sommar - och den investeringen gör man redan nu, säger Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE