Wilmas misstänkta mördare lämnade lapp i cellen: Kommer aldrig att lösas

Av: Anna Sjögren

Publicerad:
Uppdaterad:

Kort efter att mordåtalet väcktes mot Wilma Anderssons ex-pojkvän hittades han medvetslös i sin cell.

På skrivbordet låg en lapp med budskapet att Wilmas mord aldrig kommer att lösas, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Samtidigt återupptas sökandet efter 17-åringens kropp, som fortfarande inte hittats.

17-åriga Wilma Andersson försvann i november förra året efter ett bråk med sin tidigare pojkvän. Två veckor senare släcktes allt hopp om att flickan någonsin skulle återfinnas levande då polisen hittade en kroppsdel som tillhörde henne. I onsdags åtalades ex-pojkvännen, en 23-åring, misstänkt för mordet på henne.

Wilma Andersson.
Foto: PRIVAT
Wilma Andersson.

Hittade PET-flaska på golvet

Kort efter mordåtalet hittades han okontaktbar på golvet i sin häktescell och fördes akut till sjukhus i ambulans, något som GT var först med att berätta. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittade personalen också en pet-flaska med en misstänkt blandning av tvättmedel, tvål och vatten i cellen. På skrivbordet i cellen hade han lämnat en lapp med texten: ”Ni kommer aldrig att lösa Wilmas mord. Jag bestämmer över mitt eget liv.”

När han kom tillbaka till häktet fick han inte återvända till sin cell utan flyttades till ett annat rum där han sattes under ständig bevakning av personal. Det då han, enligt uppgifter till Aftonbladet, bedömts ha självmordstankar och tankar på självskadehandlingar.

Foto: POLISEN
Misstänkte mannen på en bild ur polisens förundersökningsprotokoll.

När han inte fick komma tillbaka till sin egen cell började han sparka och slå i väggar och skrika att han skulle göra kaos. Han säger också att ”de inte ville ha honom”, vilket ska syfta på himlen.

Psykiskt instabil

23-åringen har tidigare under utredningen visat tecken på att vara psykisk instabil. Ett vittne beskriver utredningen hur 23-åringen blivit personlighetsförändrad och hur han gav uttryck för underliga idéer kring Wilma. Han har sagt att han trodde hon var Satan och samarbetade med Demokraterna mot Trump.

Ett av de främsta bevisen mot 23-åringen är att polisen hittade Wilmas huvud i en väska i hans lägenhet. Samma kväll som hon försvann ska grannar ha hört skrik från lägenheten och blodspår har hittats där. Polisen misstänker att det var i lägenheten hon mördades. Vittnen beskriver hur han varit svartsjuk och kontrollerande mot flickvännen och tidigare varit våldsam.

Ex-pojkvännen nekar till mordanklagelserna. Han hävdar att någon annan placerat Wilmas huvud i hans lägenhet. Huvudet, som hittades i en resväska, låg inpackat i aluminiumfolie och tejp och polisen har hittat flera avtryck från 23-åringen på fyndet, vilket stärker misstankarna mot honom.

Kroppen inte hittad

Men Wilmas kropp har fortfarande inte hittats, något som kan göra det svårare för åklagaren att bevisa att 23-åringen mördat henne. Under lördagen genomför organisationen Fikk en sökinsats på tre platser i Uddevalla, skriver GT.

– Anledningen till att vi är ute i dag är att det här ärendet har kommit in i ett nytt rättsligt skede. En person står åtalad för det här brottet och utöver att hjälpa en mamma att hitta sin dotter så vill vi göra detta för att hjälpa rättsapparaten att hitta en lösning på det här, säger Lena Knutsson på Fikk.

Foto: WIKIMEDIA COMMONS
Häktet i Uddevalla.
Foto: ANDERS DEROS
I två veckor sökte både frivilliga och polis efter Wilma, 17.
Publicerad:

LÄS VIDARE