Gotlandsfärja har kört in i kaj: ”Smällde till ordentligt”

Gotlandsfärjan M/S Visborg har kört in i kajen i Nynäshamn.

– Det smällde till ordentligt, säger Torbjörn Olsson, 56, som är på plats i kön till färjan.

Olyckan innebär att flera turer ställs in.

Olyckan inträffade under måndagseftermiddagen.

56-årige Torbjörn Olsson från Odensbacken skulle åka med färjan tillsammans med sin fru.

– Vi var i kö med bilarna och stod och tittade när båten kom och svängde runt kajen. Det blåste och drev på en del och så slog båtens akter in i ett hörn på kajen, säger han till Aftonbladet.

– Det smällde till ordentligt och jag pratade med flera personer som stod och väntade vid bilarna. Alla sa att de hade hört smällen

Ställer in turer

Destination Gotland, som kör färjorna, har med anledning av händelsen gått ut med information på Facebook:

”M/S Visborg har vid ankomst Nynäshamn idag 13:40 fått en kajskada i aktern. Fartyget måste repareras innan det kan gå i trafik. Turerna 14.40 och 19.30 är inställda. Passagerare ombeds boka om sina biljetter via hemsidan eller genom att ringa kundtjänst på 0771-223300. På vår hemsida kommer vi uppdatera löpande med ny information”, skriver man i inlägget.

Telefonkaos

Torbjörn Olsson och hans fru har hyrt en stuga på Visby som de får tillträde i kväll.

Men just nu har de ingen aning om hur det blir med resan över till ön.

– Vi försöker ju boka om vår resa, men det var 1500 personer som ringde till bokningen, jag tror det stod 84 personer i kö och det skulle ta 50 minuter, säger Torbjörn.

Under natten kommer Destination Gotland att sätta in extraturer mellan Visby och Nynäshamn.

– Det vi gör nu är att vi sätter in en extratur åt vardera hållet med våra andra stora fartyg. Sedan kör vi ytterligare extraturer med ett mindre fartyg under morgondagen. Alla passagerare ombeds att kontakta kundtjänst för att boka om biljetten. Är det så att man behöver boka av sin biljett så löser vi det, säger Christer Bruzelius, vd på Destination Gotland.

Vad föranledde olyckan?

– Det är för tidigt att säga, vi håller på med reparationerna under kvällen och natten. Det är först i morgon bitti som vi kan lämna ett nytt besked, säger han. 

Publisert:

LÄS VIDARE