Coronapandemin

Kina sätter nytt område i karantän

Av: 

Adam Westin

NYHETER

Coronaläget har lättat i Kina – men nu skärps restriktionerna återigen.

Två läkare ska ha smittats av en kollega som tjänstgjort i Wuhan.

Ett område med 600 000 invånare har därför satts i karantän för att stoppa en andravåg.

På senare tid har Kina rapporterat en drastisk minskning av coronasmittade och döda, jämfört med under epidemins linda. I går rapporterades 35 fall och samtliga uppgavs vara importerade, skriver South China Morning Post.

11-miljonerstaden Wuhan har gradvis lättat på karantänen och Kina försöker få fart på ekonomin igen.

Men i tisdags beordrades 600 000 personer i Jia, som ligger i Henanprovinsen strax norr om Hubei, att hålla sig hemma. Alla verksamheter utom det mest nödvändiga har stängts. Bara den med specialtillstånd får lämna sin bostad.

Karantänen infördes sedan en läkare som arbetade i Wuhan i januari smittat två kollegor och en tidigare klasskamrat, skriver South China Morning Post.

Smittan ska ha skett trots att läkaren hållit sig i karantän i 14 dagar efter att ha kommit hem från Wuhan. Fallen bekräftades i lördags och söndags.

Nyhetsbyrån Reuters rapporteras att det skett en del andra återinförda restriktioner i Kina. Bland annat har biografer som tillåtits att öppna återigen stängts.

Enligt tidigare uppgifter till South China Morning Post ska regeringen ha känt till ett fall av det nya coronaviruset redan 17 november 2019. Först den 31 december meddelades WHO.

Wuhan i Hubeiprovinsen. En arkivbild från början av februari då staden var i karantän.

PODD Så kommer corona påverka svensk politik

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om hur regeringen och Stefan Löfven hanterar coronakrisen. Vad innebär krisen för det politiska läget och hur ser Sverige ut när krisen är över? Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - handla hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Kina