Sålde bostäder för 387 miljoner kronor

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Thierry Asso var Malmös mest framgångsrika mäklare 2019.

Förra året förmedlade han 95 bostäder – till ett samlat värde av 387 miljoner kronor.

– Det är naturligtvis smickrande men jag tittar inte så mycket på siffrorna, säger Asso.

Mäklarguiden Hittamäklare.se har tagit fram listan över Malmös mest framgångsrika mäklare 2019. När det gäller den mäklare som har förmedlat bostäder för högst slutpris toppar Thierry Asso som arbetar på Bjurfors.

Han har arbetat som mäklare i Malmö sedan 2007 och förmedlade förra året bostäder till ett värde av 387 miljoner kronor.

– Det känns naturligtvis jättebra. Självklart så ligger det mycket arbete bakom detta, det kom inte av sig själv om man säger så. Det har varit ett otroligt bra år men självklart så är det kontinuitet och arbete som gjort detta möjligt, säger Thierry Asso.

Hur stor betydelse har det här?

– Visst, det är naturligtvis smickrande men jag tittar inte så mycket på siffrorna. Det var litegrann av en överraskning. Jag var mitt i spinnen och fokuserade inte på detta utan på kunderna och affärerna. Det är inte så viktigt kan jag tycka, men det ger en liten boost.

Foto: Privat
Thierry Asso

”Bästa året någonsin”

Med totalt 95 försäljningar, till ett samlat värde av uppemot 390 miljoner kronor kan mäklaren inte vara annat än nöjd med sitt år.

– Jag har jobbat hårt nu i över tolv år och legat bland de högre presterande, men 2019 har det skett en viss förändring. Jag har upplevt att det här varit det bästa året någonsin med höga försäljningspriser, många affärer och smidiga kunder.

Mäklarsamfundet menar att det i dag råder inflation i alla utmärkelser, då det finns flera tjänster som sätter samman olika listor för att få fram de framgångsrikaste mäklarna runt om i landet.

Avspeglar inte hela marknaden

– Jag vet inte riktigt exakt hur de tar fram den men det är så att mäklarna måste köpa in sig på Hitta Mäklare för att komma med på topplistorna. Det finns mäklare som inte använder sig av Hitta Mäklare och därför inte kommer med, då de inte levererar det underlag som Hitta Mäklare vill ha, säger Björn Wellhagen, VD för Mäklarsamfundet.

Även om han menar att topplistan fyller en funktion för individuella mäklare är den enligt samfundet inte relevant för marknaden som helhet.

– Jag skulle inte säga att den avspeglar den totala marknaden eftersom en hel del mäklare inte använder sig av de här tjänsterna, säger Wellhagen.

Thierry Asso har bilden att en majoritet av mäklarna är med, men att man använder de olika funktionerna på sajten i olika hög utsträckning.

Aftonbladet har utan framgång sökt Hittamäklare.se.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM