Malmö

Malmöbo vräks efter 20 år på grund av skadedjur

Av: 

Omni-Aftonbladet

Illustrationsbild
Illustrationsbild

NYHETER

MKB har vräkt en hyresgäst med blodsugande vägglöss i Malmö efter att denne vid ett tiotal tillfällen vägrat släppa in en saneringsfirma. Vid minst ett tillfälle var mannen hemma men vägrade ändå släppa in sanerare. Enligt bostadsbolaget var angreppet av vägglöss i bostaden ett extremfall, rapporterar Sydsvenskan.

Fallet togs till Hyresnämnden och efter förhandlingar kom beskedet att hyresgästens kontrakt rivs upp i februari nästa år. Hyresgästen, som bott i lägenheten i 20 år, dök själv inte upp till förhandlingarna där MKB visade upp filmer inifrån lägenheten med en överfull lusfälla och vägglöss som kryper runt på en vägg.

Enligt Hyresnämnden har hyresgästen ”inte medverkat vid saneringen på ett sådant sätt som kan krävas av hyresgäster i vars lägenheter ohyra förekommer”, skriver tidningen.

Enligt MKB hade angreppet gått från ”aktivitet 1” till den absolut högsta nivån, ”aktivitet 3” innan man beslutade om avhysning. Hyresgästen fick flera varningsbrev och hotade även att ta in Kronofogden - utan resultat.

Hyresnämndens beslut innebär att hyresgästen ombeds lämna bostaden omedelbart.

Enligt MKB har man en ständigt pågående sanering i något av sina hyresområden. Efter att ha infört nya rutiner har klagomålen från hyresgäster minskat till närmast noll, rapporterar Hem & Hyra. Även kostnaderna har gått ner, från 6 miljoner kronor år 2015 till 2 miljoner kronor under 2018.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Läs mer om löss:

Läs också:

Publisert:

LÄS VIDARE

Vräkningen beror enbart på vägglössen – finns inga andra tecken på misskötsel

Vägglöss sprider sig på tåg och flygplan

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Vägglöss

Städning

Skadedjur

Hyresnämnden

MKB

Djur & natur