Partiledarna drar till Tel Aviv på kändisfest

Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson och Nyamko Sabuni firar Micael Bindefelds 60-årsdag med Carola, Camilla Läckberg och Anja Pärson

På onsdagen presenterades regeringens budgetproposition – en av årets stora politiska händelser.

Många partiledare är ute i debatten och vevar. Men Ebba Busch Thor (KD) väljer att ge sig ut i vimlet.

– Det är väl bra att några partiledare deltar i ett kalas som skattebetalarna slipper stå för, säger hennes stabschef Martin Kits.

Även Kristersson (M) och Sabuni (L) är på väg till festen.

Legendariske festfixaren och pr-mannen Micael Bindefeld är inte den som undanber sig uppvaktning. I morse avgick en chartrad bussresa till Arlandas vip-avdelning för vidare avresa mot ”Destination: Unknown”, som det stod i festinbjudan. Bindefelds 60-årsdag ska firas i Tel Aviv, staden i Israel där det just nu pågår ett rysarval.

Carola: ”Två brudar i Stockholm”

Några av stjärngästerna är förra alpina stjärnan Anja Pärson, författaren Camilla Läckberg, regissörerna Måns och Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och forna S-toppen Mona Sahlin.

På Carola Häggkvists Instagram har sångerskan också lagt upp en selfie med henne och Ebba Busch Thor, och skriver ”två brudar i Stockholm”.

Samtidigt i Stockholm står riksdagspartierna redo att ge sin syn på regeringens budgetproposition. Det är de ekonomisk-politiska talespersonerna som håller i pressträffarna, förutom Liberalerna som skickat fram nya partiledaren Nyamko Sabuni. I morgonsofforna syntes bland annat partiledarna Jimmie Åkesson (SD), Annie Lööf (C) och Jonas Sjöstedt (V).

”Året är 2019, trots allt”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor valde bort onsdagens budgetdebatter, och åkte istället med det chartrade kändis flyget till Tel Aviv.

– Det är väl bra att några partiledare deltar i ett kalas som skattebetalarna slipper stå för. Men Ebba Busch Thor har förstås kontinuerlig kontakt med partiledningen och medarbetarna via mejl, sms och telefon. Året är 2019, trots allt, skriver stabschefen Martin Kits i ett sms till Aftonbladet.

Martin Kits framhäver också att budgetprocessen och riksdagsdebatten vanligtvis hanteras av partiernas ekonomiskpolitiska talespersoner.

– I vårt fall Jakob Forssmed, som dessutom är vice partiledare, säger Martin Kits.

Bindefeld ”vän sedan länge” till Kristersson

På torsdagen rapporterar Expressen att även Moderaternas och Liberalernas partiledare kommer ansluta till festen.

”Ulf Kristersson ska på 60-årsfirandet av Micael Bindefeld som är en vän sedan länge. Ulf åker under dagen i dag eftersom det var budgetdag igår”, skriver pressekreteraren Siri Steijer till tidningen.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

PODD: Lena Mellin om budgeten

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Lena Mellin om höstbudgeten.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE