Danskar riskerar sparken för Sverigesemester

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett dopp för semesterresenärer från Danmark i till exempel Scaniabadet i Malmö kan få allvarliga konsekvenser i sommar.
Foto: Johan Nilsson/TT
Ett dopp för semesterresenärer från Danmark i till exempel Scaniabadet i Malmö kan få allvarliga konsekvenser i sommar.

NYHETER

Reser du på semester i Sverige i sommar riskerar du att få sparken. Det beskedet har 25 000 anställda i Region Syddanmark fått i dagarna. Enligt Kvällsposten , som hänvisar till den danska tidningen JydskeVestkysten , har alla medarbetare fått ett brev hem som varnar för att åka på Sverigesemester. Detta gäller även för andra länder i EU som det danska utrikesdepartementet avråder att resa till.

Kvällsposten uppger att medarbetarna i brevet kunnat läsa att en sommarsemester i Sverige ses som ett "allvarligt missbruk av din anställning" och att detta kan leda till "arbetsrättsliga konsekvenser".

– Brevet är ett försök till god kommunikation så att medarbetarna undviker obehagliga överraskningar när de kommer hem från de här länderna, säger Lene Borregaard, HR-direktör för Region Syddanmark, till tidningen.

PODD Corona – så kan strategin påverka Sveriges ekonomi

Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I det här avsnittet pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE