Fick hemska skador efter hörlursolycka

1 av 3 | Foto: Privat
NYHETER

Tonåringen fick skräckskador efter att ha åkt motorcykel med hörlurar på. Nu vill hans familj varna andra, rapporterar Daily Mail.

”Vi vill öka medvetenheten om riskerna med hörlurar under motorcykelhjälmar över hela världen”, skriver pojkens mamma i ett mejl till Aftonbladet.

När Bradley Willoughby, 16, åkte motorcykel på hans familjs gård i norra Queensland i Australien blev mardrömmen verklighet. Tonåringen var med om en olycka i ett hopp – och for rätt in i ett taggtrådsstängsel.

Men de värsta skadorna fick han mot halsen, eftersom hans hörlurar fastnat i stängslet och de dragits tvärs över hans hals. Hans mamma förklarar att koppartråden inuti hörlurssladden var oerhört nära att skära upp hans luftstrupe.

– Det är så lätt att tänka att det bara är hörlurar, du kan klippa av dem med en sax. Du tänker aldrig att något sånt här kan hända, säger mamman till Daily Mail.

Foto: Privat
Nu vill familjen varna andra.

Vill varna andra

Bradleys mamma berättar vidare att hennes son är en duktig motorcykelförare, men att han inte hade någon aning om hur farligt det kunde vara att ha på sig hörlurar under hjälmen.

Efter olyckan tvingades Bradley genomgå operationer, och det kommer ta månader för honom att bli helt återställd. Men även om det varit en jobbig period för familjen vill hans mamma passa på att göra något positivt av det som inträffat. Därför tar de chansen att varna motorcykelförare för riskerna med att ha på sig hörlurar med sladd under hjälmen.

”Vi vill öka medvetenheten om riskerna med hörlurar under motorcykelhjälmar över hela världen”, skriver mamman i ett mejl till Aftonbladet.