De hittade en otroligt liten katt på gatan

De tittade ut genom sitt fönster – och fick syn på en katt som var något utöver det vanliga. Den nyfödda ungen har nu visat sig tillhöra en väldigt sällsynt kattras, skriver The Dodo.

Det var tidigare den här veckan som en familj i Thailand fick syn på en otroligt liten kattunge utanför sitt fönster. De kom fram till att det nog rörde sig om en herrelös katt och kontaktade djurräddningsorganisationen Wildlife Friends Foundation.

Representanter kom och hämtade upp kattungen – och det visade sig röra sig om en sällsynt ”fiskekatt”. Just en sådan hade familjen i fråga haft hand om några år tidigare. Därför tror organisationens representanter att den förra katten känt sig säker i närheten av deras bostad och valt att lämna sin unge där.

Mår relativt bra

Katten bedömdes ha kommit till världen bara några timmar innan familjen hittade den på gatan. Fiskekatten är en utrotningshotad art, men just den här verkar i varje fall klara sig.

Kattungen – som fått namnet Simba – är nu några dagar gammal, och får vård och uppmärksamhet dygnet runt av WFF. Dessutom bor han i en speciell ”inkubator” som är anpassad efter hans behov.

”Nu mår han bra. Vi får se hur saker utvecklar sig under de kommande dagarna”, säger WFF enligt The Dodo.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN