Okänt finger hittat vid Örebro slott

”Hoppas att någon hör av sig”

NYHETER

Ett människofinger hittades på marken framför slottet i Örebro på söndagen. Polisen söker nu uppgifter om vems det kan vara.

– Vi hoppas naturligtvis att någon hör av sig, säger Per Vikman vid polisen.

Det makabra fyndet gjordes av en person som passerade förbi slottet i Örebro vid 12.40 på söndagen. Det låg i parken framför slottet, mitt i staden.

– Vi åker dit och konstaterar att det är ett finger. Sedan tar vi med det till sjukhuset och där verifierar de att det är ett människofinger, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Det ska inte finnas några tecken på strid på platsen. Ingen har heller hört av sig till sjukvård eller polis om ett saknat finger.

– Vi hoppas naturligtvis att någon hör av sig om de vet något. Vi vet inte vem det tillhör eller ens om det är därifrån, säger Per Vikman.

Har det legat där länge?

– Det är oklart, säger Vikman, som inte vill spekulera förrän läkare och tekniker utrett saken.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel, som en rutinåtgärd. På så vis kan de utreda omständigheterna och försöka säkra dna-spår.

Vid 21-tiden på söndagskvällen hade polisen fått in flera tips om fingret men inget av dem har lett till några resultat.

– Vi har kunnat avskriva de tipsen, säger Per Vikman.

Som säger att de angelägna att de som kan veta något om händelsen hör av sig.

– I nuläget vet vi inte alls vad som skett, säger Per Vikman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro