Muscaféet en succé –hamster kom på besök

Foto: Mattias Thorsen
Åskådare flockades när hamstern hälsade på under torsdagskvällen.
NYHETER

På torsdagen blev muscaféet i Malmö en storsnackis över hela landet. Och till sist bestämde sig även en dvärghamster för att hälsa på, rapporterar Sydsvenskan.

– Det var en kvinna som tog med den, säger vittnet Mattias Thorsen till Aftonbladet.

Det var på torsdagen som det först började viskas om det nya muscaféet på Bergsgatan i centrala Malmö. En först okänd konstnär hade satt upp en mini-matinrättning under Kebab House fönster.

– Jag såg konstnären sätta upp konsten och sa bara ”vad håller du på med”, sade Phuc Nguyen som jobbar i thairestaurangen Ayutthaya intill konstverket till Aftonbladet då.

Fick oväntat besök

Sedan dess har de anonyma konstnärerna uttalat sig via mejl, men inga identiteter har röjts. Däremot fick muscaféet oväntat besök på torsdagskvällen – av en dvärghamster vid namn Lilly.

– Det var en kvinna som tog med den dit, säger vittnet Mattias Thorsen som dokumenterat händelsen i bild.

Besökaren ser ut att ha trivts finfint i caféets lokaler och syns på bilderna klättrandes in genom fönstret. Runtom flockades nyfikna de Malmöborna.

Dessutom har elskåpet utanför caféet fått ny utsmyckning i form av en poster – det rör sig om popklubben B’dum B’dum, som gör reklam för en klubbkväll på restaurang Grand längre fram i december. På fredagsmorgonen fann Sydsvenskan även lussekatter i miniatyr på ett av kaféets bord.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Konst