Brandman fick nog - skällde ut raketgäng

NYHETER

Under nyårshelgen inträffade flera raketincidenter där blåljuspersonal var inblandad och i Skövde fick brandmannen Patrik Åstemo nog när han och hans kollegor blev beskjutna under en räddningsinsats.

Det var under eftermiddagen på nyårsafton som räddningstjänsten från Östra Skaraborg ryckte ut till en brand i en sandlåda i stadsdelen Östra Ryd. När Patrik och hans kollegor anlände till platsen blev de direkt en måltavla för ett ungdomsgäng som sköt raketer, vilket P4 Skaraborg var först att berätta om.

– Vi satte igång med vårt arbete snabbt och försökte fokusera på det, men under tidens gång kom smällarna närmare och närmare. En gång small det, bara några meter bakom mig. Och det smäller ganska rejält, säger Patrik Åstemo.

Röt till ordentligt

Patrik berättar att han fick nog och konfronterade ungdomarna, som enligt honom var mellan femton och tjugo stycken.

– Jag röt till rejält och frågade vad dom höll på med, vi var ju där för att hjälpa till, säger Åstemo.

Fick sätta en man på vakt

Ett tag fick Patrik sätta en kille på att bara vakta ungdomarna och se till att ingen blev träffad. Snart avtog smällarna, men bara för stunden.
– När vi skulle åka därifrån sprang de efter och kastade smällare på oss. Det var många känslor som svallade upp i mig, jag blev förbannad. Det var en olustig känsla.

– Raketer är ju fint när de skjuts upp i himlen under ordnade former. Men på fel sätt kan det kvitta, säger Patrik.

ARTIKELN HANDLAR OM