Trafikkaos i Bohuslän – ett barn till sjukhus

Foto: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO
Trafikolycka mellan två personbilar på länsväg 165 nära Dingle i Munkedals kommun.

avHelena Jönsson

NYHETER

Isiga vägar har under dagen orsakat flera trafikolyckor i Bohuslän.
– Det är väldigt svår halka, säger Tommy Nyman från polisen.
Väglaget har nu fått Västtrafik att ställa in flertalet busslinjer.

Två singelolyckor har inträffat på länsväg 165 nära Dingle i Munkedals kommun. Olyckorna har skett alldeles intill, och oberoende av varandra.

Ett barn har förts till sjukhus med okända skador efter olyckan. Insatsledare Ulrik Olsson från räddningstjänsten var på plats.

– Det var lindriga skador för barnet enligt min bedömning. Barnet var vid medvetande. Ett annat barn följde med till sjukhuset för kontroll, säger Ulrik Olsson.

Den extrema halkan har Aftonbladet rapporterat om.

Strax före lunch körde en lastbil in i mitträcket i södergående riktning på E6 i höjd med Nordby, vilket orsakade helt stopp i trafiken i båda riktningarna. Tidigare var trafiken över Svinesundsbron helt avstängd.

Nu ska trafiken rulla som vanligt enligt polisen.

– Vi håller tummarna att det får fortsätta så, säger Tommy Nyman.

Västtrafik ställer in

Kollektivtrafiken har också fått kämpa med halkan. Västtrafik ställde som mest in ett 30-tal linjer. Vid 17-tiden var det bara elva linjer indragna enligt Västtrafiks hemsida.

– Det beror på blixthalkan som påverkar oss. Prognosen är att sätta igång trafiken igen klockan 18, säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik.

Hur många som är drabbade kan inte Kristian Lans svara på.
– Det känns tråkigt men vi måste sätta säkerheten främst. Vi uppmanar kunderna att hålla koll på vår hemsida.

Lastbil in i räcket

Tidigare i morse kallades räddningstjänst till en trafikolycka på E6 i höjd med Tanum. Flera bilar var inblandade, men kunde ta sig från platsen utan bärgning. Ingen ska ha skadats, och vägen kunde snart öppnas igen för trafik.

I norrgående på E6 i höjd med Skee har tre personbilar kolliderat. En person fördes till sjukhus med oklara skador. Trafiken flyter nu förbi olycksplats.

– Det är jättehalt och man måste ta det lugnt. Om trafikläget är det svårt att säga eftersom vi öppnar upp efter en olycka men så smäller det igen, säger Tommy Nyman från polisen.

Även på E6 söder om Halmstad rapporterades tidigare på tisdagen om mycket halt väglag. Minst en olycka inträffade då en bil körde in i mitträcket och orsakade stora problem i trafiken.

”Iskaka på vägen”

Trafikverket började att sanda och salta vägarna under natten.

– Det har regnat och att det är minusgrader i luften så blir det is på marken. Det är som en iskaka på marken när det landar. Vi fortsätter sanda och salta men vi kan inte vara överallt samtidigt, säger Katarina Wolfram från Trafikverket.

– Det onormala är att det inte brukar regna när det är minusgrader. Men nu blir det det här problemet. Vi kan inte göra något åt det förrän det har ramlat ner, säger Katarina Wolfram.

Tidigare under dagen har Halland drabbats av halkan, och nu är läget värst i norra Bohuslän, enligt Trafikverket.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Munkedal

Tanum