De dog i konsertattacken i Las Vegas

avAdam Westin, Christoffer Nilsson, Emma Lindström, Sebastian Laneby, Staffan Dickson

Det är den dödligaste masskjutningen i USA:s historia.

Hittills har 58 människor bekräftats döda i konsertattacken i Las Vegas.

Här är 34 av dödsoffren.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Andrea Castilla, 28

Andrea Castilla från Huntington Beach i Kalifornien var i Las Vegas för att fira sin 28-årsdag med sin lillasyster Athena som bor i staden. På konserten höll systrarna varandra i handen när de plötsligt hörde skottlossning och folk som skrek ”ducka!”.

Inte långt före sin död hade Andrea Castilla, som jobbade som make up-artist, sagt till sin bror att hon ville använda sina yrkesfärdigheter för att glädja patienter sjuka i cancer – samma sjukdom som tog hennes mammas liv när Andrea var tonåring.

– Det var det som gjorde henne riktigt lycklig, att få folk att känna sig vackra. Hon hade en så himla bra syn på livet, säger Athena Castilla till Las Vegas Review-Journal.

Athena berättar även att Andreas pojkvän planerade att fria.

– Jag sa till honom: ”Jag hoppas att du vet att hon skulle sagt ja på ett ögonblick”.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Keri Galvan, 31

Trebarnsmamman Keri Galvan och hennes man Justin Galvan hade rest till Las Vegas från Thousand Oaks i södra Kalifornien. 

När artisten Jason Aldean flydde av scenen och publiken började springa föll de till marken. Då träffades Keri Galvan av ett skott i huvudet.

– Först märkte jag det inte. Sedan påbörjade jag hjärt-lungräddning och gjorde allt jag kunde, säger Justin Galvan enligt NBC Los Angeles.

Keri Galvan dog i sin makes armar.

– Hon var en fantastisk supermamma. Det är det bästa sättet att beskriva henne på, säger Keris lillasyster Lindsey Poole.

Foto: AP, Reuters
Denise Cohen och Derrick ”Bo” Taylor

Denise Cohen, 57 & Derrick ”Bo” Taylor, 56

Paret hade rest till Las Vegas för att fira Denise Cohens födelsedag, skriver NBC. De bodde i Oxnard, en kuststad i södra Kalifornien.

När de anmälts saknade reste en släkting till Denise Cohen till Las Vegas. Snart fick han veta att ingen av dem hade kommit med flyget hem, skriver KSBY.

– Hon utstrålade ett ljus som berörde alla hon kände, säger Denise Cohens son till NBC.

Derrick Taylor, som kallades ”Bo”, hade arbetat på olika fängelser i Kalifornien i 29 år. Han beskrivs av släkt och kollegor som en varm och rolig person.

– Vi är verkligen en familj här, förlusten av Bo kommer att märkas av i hela fängelset, säger Joel Martinez i ett uttalande.

Foto: AP
Kelsey Meadows

Kelsey Meadows, 27

Kelsey hade sedan 2012 jobbat som lärarvikarie på high school i staden Taft i Kalifornien.

– Kelsey var smart, godhjärtad och snäll. Hon hade en vacker själ och var väldigt barnkär. Det finns inte ord för den sorg som hennes elever, kollegor och vänner känner efter att ha fått reda på att hon gått bort, säger Mary Alice Finn, rektor på Taft union high school, enligt den lokala tv-kanalen ABC30.

Kelsey sörjs närmast av sina föräldrar Stacy och Greg samt syskonen Brad och Jessica.

Foto: AP
Jordyn Rivera

Jordyn Rivera, 21

Jordyn kom från La Verne i Kalifornien och hade nyligen fyllt 21. Mike Schrader, en vän till Jordyns familj, säger till Las Vegas Review-Journal att hon älskade countrymusik och att hon rest till festivalen i Las Vegas med sin mamma.

Jordyn Rivera studerade på California state university i San Bernardino.

”Vi kommer att minnas och uppskatta henne för hennes värme, optimism, energi och vänlighet”, skriver högskolerektorn Tomas Morales till studenter och anställda på skolan.

Foto: AP
Sonny Melton

Sonny Melton, 29

Sjuksköterskan Sonny Melton gästade konserten tillsammans med sin fru Heather.

De firade sin ettåriga bröllopsdag.

När kulregnet började slå ner mot besökarna tog han sin hustru i armen och försökte leda henne i säkerhet.

”Han räddade mitt liv. Han tog tag i mig och började springa när jag kände hur han träffades i ryggen”, säger Heather Melton till WSMW.

Foto: AP
Rachael Parker

Rachael Parker, 33

Rachael Parker hade jobbat inom det amerikanska polisväsendet i tio år.

Hon var en av fyra anställda på polisstationen i Manhattan Beach som besökte konserten under sin ledighet. Hennes kollega skadades lindrigt i attacken men Rachael Parkers skador var dödliga.

”Hon kommer att saknas oerhört mycket”, skriver polisen i Manhattan Beach i ett pressmeddelande.

Foto: Facebook
John Phippen

John Phippen, 56

John Phippen dansade till countrymusiken tillsammans med sin son Travis när han träffades av en kula i nedre delen av ryggen. 56-åringen föll ihop och bars iväg till bilen av sin son – som hade träffats i armen.

Travis körde sin far till sjukhuset där fadern senare dödförklarades.

”Han var min bästa vän”, säger Travis Phippen till LA Times.

Foto: Facebook
Rhonda LeRocque

Rhonda LeRocque, 42

Rhonda LeRocque besökte festivalen med sin svärfar, sin make och parets sexåriga dotter.

Precis innan skjutningen började ska svärfadern ha tagit med sig barnet tillbaka till hotellet. Men Rhonda LeRocque stannade kvar för att lyssna på musiken.

Efter att ha blivit träffad fördes hon till sjukhus där hon senare dog, bekräftar hennes faster enligt Las Vegas Review-Journal.

Foto: Facebook
Sandra Casey

Sandra Casey, 35

Lärarinnan Sandra Casey var en av dem som sköts till döds under konserten i Las Vegas. Hon besökte countryfestivalen i sällskap med flera kollegor som klarade sig oskadda.

”Vi förlorade en fantastisk lärare som vigde sitt liv åt att hjälpa några av våra mest krävande elever”, uppger hennes skola i Manhattan Beach i ett uttalande.

Foto: Facebook
Charleston Hartfield

Charleston Hartfield, 34

Militären, polisen, pappan och fotbollstränaren Charleston Hartfield var ledig från sitt arbete och besökte festivalen där han senare dog.

”Jag vet ingen man bättre än Charles. De säger att alla bra människor försvinner tidigt. Det finns inget sannare statement än det när det kommer till Charles”, säger vännen Troy Rhett till Las Vegas Review-Journal.

Foto: Facebook
Angela Gomez

Angela Gomez

Angela ”Angie” Gomez som dog i masskjutningen hade alltid ett leende på sina läppar, enligt ett uttalande från skolan hon studerade på.

”Angie var en lojal vän som älskade sin familj och kommer för alltid vara saknad av alla som kände henne”, skriver Riverside Unified School District.

Foto: Facebook
Christopher Roybal

Christopher Roybal, 29

Militären Christopher Roybal besökte festivalen tillsammans med sin mamma Debby Allen. När Debby smsade Christopher och frågade var han befann sig fick hon aldrig något svar.

När Debby sedan stötte på en brandman gav han ett tragiskt besked: ”Han sa att min son blev skjuten i bröstet”, säger Debby Allen, enligt NBC.

Foto: AP
Adrian Murfitt

Adrian Murfitt, 35

Efter en bra säsong på havet hade fiskaren Adrian Murfitt tagit sig till Las Vegas från hemmet i Anchorage i Alaska för att fira fiskelyckan.

”Han bestämde sig för att besöka konserten för att unna sig och ha kul”, berättar systern Shannon Gothard för nyhetsbyrån AP.

Murfitt dog i vännen Brian MacKinnons famn.

”Han var en av de gladaste människorna jag kände”, säger MacKinnon till en lokal tv-station, rapporterar The Telegraph.

Foto: Facebook
Quinton Robbins

Quinton Robbins, 20

Studenten Quinton Robbins, från Henderson, var en av personerna som gick bort efter masskjutningen på Harvest music festival.

”Alla som träffade honom älskade honom – hans smittsamma skratt och leende. Han var verkligen en enastående person. Han kommer saknas av så många, han är älskad av så många”, kommenterar en närstående person bortgången på Facebook.

Foto: Gallup Sun Publishing
Lisa Romero

Lisa Romero, 48

Skolsekreteraren Lisa Romero, från Gallup, jobbade på Miyamura High School och beskrivs som en ”bra tjej och en fantastisk kvinna” av sina vänner och kollegor.

På festivalen föll hon offer i skottdramat.

Kusinen Paul Romero växte upp med Lisa: ”Hon var väldigt nere på jorden och en väldigt snäll person. Vad jag vet hade hon ingen fiender i världen”, säger han enligt Washington Post.

Foto: Twitter
Jordan McIldoon

Jordan McIldoon, 23

Kanadensaren och mekanikerlärlingen Jordan McIldoon besökte festivalen tillsammans med sin flickvän. Han skulle återvända till hemlandet på måndag kväll men dödades och kunde aldrig resa tillbaka.

”Vi hade bara ett barn. Vi vet inte vad vi ska göra”, säger föräldrarna enligt CBC News.

Foto: Facebook
Denise Burditus

Denise Burditus, 50

Tvåbarnsmamman Denise Burditus besökte festivalen tillsammans med sin make Tony Burditus – som hon hade varit tillsammans med sedan high school.

”Jag är ledsen att säga att jag förlorade min fru, en tvåbarnsmor och snart en mormor, i Las Vegas-skjutningen. Denise dog i min famn. JAG ÄLSKAR DIG BABE”, skriver Tony Burditus på sociala medier, enligt The Telegraph.

Foto: Facebook
Jenny Parks och maken Bobby Parks

Jenny Parks, 35

Tvåbarnsmamman Jenny Parks jobbade som lärare på Lancaster School i Kalifornien.

Hon och maken Bobby Parks besökte festivalen tillsammans och båda besköts. Jenny Parks överlevde inte.

”En sorglig dag för mig och familjen. Min brorsdotter mördades av det där svinet i Las Vegas. Snälla be för mig och min familj. Hon var en varm kvinna och en bra mamma”, skriver fastern Rhonda Boyle på Facebook.

Foto: Facebook
Bailey Schweitzer

Bailey Schweitzer, 20

Receptionisten Bailey Schweitzer jobbade med Katelynn Cleveland och bara timmar före hon sköts till döds kommenterade hon Katelynns nya hund på Instagram.

”Hon sa att hon inte kunde vänta på att få träffa hunden”, säger Katelynn Cleveland, enligt sajten Bakersfield.

”Bailey har varit allas favorit på ett eller annat sätt. Hon har funnits där för samtliga och alla som känner henne, unga och gamla. Jag saknar dig redan, och det här är verkligen otroligt”, skriver en annan vän, Lyle CK Dyson, på Facebook.

Foto: Facebook
Neysa Tonks

Neysa Tonks, 46

Neysa Tonks arbetade inom it-branschen i Las Vegas och dödades i attacken, bekräftar arbetsgivaren Technologent.

”Hon kommer vara saknad av alla”, skriver företaget som nu har startat upp en fond för familjen.

Neysa Tonks lämnar efter sig tre söner: Kaden, Braxton och Greysen, skriver CNN.

Foto: Facebook
Thomas Day Jr

Thomas Day Jr, 54

Thomas Day Jr från Riverside i Kalifornien var på konserten tillsammans med sina fyra barn när han dog.

”Han var den bästa pappan. Därför var barnen med honom”, säger pappan Thomas Day Sr, enligt Los Angeles Times.

Foto: Twitter
Susan Smith

Susan Smith, 53

Countryfantasten Susan Smith jobbade som kontorschef för skoldistriktet i Simi Valley.

”Hon var skolans själ och hjärta”, säger talespersonen Jake Finch vid Vista Elementary School, där Susan Smith arbetade under tre års tid.

”Hon var underbar och hade ett stort sinne för humor”, fortsätter han.

Foto: Facebook.
Carrie Barnette

Carrie Barnette, 34

Carrie Barnette arbetade för Walt Disneyland i Anaheim. När kusinen Janice Chambers fick reda på skottlossningen förstod hon vad som hade hänt.

”Jag visste att hon var där. Vi har varit uppe hela natten och inväntat beskedet. Vi visste att hon hade blivit skjuten. Sedan berättade en av hennes vänner att hon var dör”, säger Janice Chambers, enligt The Arizona Republic.

Foto: Skärmdump
Hanna Ahlers

Hanna Ahlers, 35

35-årige trebarnsmamman Hanna Ahlers, från Murrieta, dödades i Las Vegas.

”Du kommer vara saknad. Jag ber för din familj”, skriver en närstående vän på sociala medier.

Foto: Facebook
Jessica Klymchuk

Jessica Klymchuk

Fyrbarnsmamman Jessica Klymchuk var lärarassistent, bibliotekarie och bussförare för St. Stephen School i Valleyview, Kanada.

”Hon var en väldigt bra mamma som uppfostrade fyra vackra ungar”, säger hennes mormor Margaret, enligt The Globe and Mail.

Foto: AP
Jennifer Topaz Irvine

Jennifer Topaz Irvine

San Diego-advokaten Jennifer Topaz Irvine identifierades som ett av dödsoffren av en vän.

”En tragisk förlust av en generös och vacker kvinna. Hon kommer att bli mycket saknad”, skriver hennes arbetskollega Thomas Slattery på Facebook.

Foto: Facebook
Dana Gardner

Dana Gardner, 52

Dana Gardner arbetade för myndigheterna i San Bernardino.

Hennes arbetsgivare bekräftar att hon dog i skottlossningen.

”Jag är väldigt ledsen över att berätta att hon var på eventet, sköts två gånger och tragiskt gick bort”, skriver kollegan Dena Smith i ett mejl, rapporterar San Bernardino Sun.

Foto: REUTERS
Jack Beaton

Jack Beaton

Jack Beaton, från Kalifornien, sköts ihjäl när han försökte skydda sin fru, Laurie, från kulorna, skriver The Telegraph. Paret firade sin 23:d bröllopsdag.

– Han la Laurie på marken och täckte henne med sin kropp och han sköts jag vet inte hur många gånger, säger hans svärfar Jerry Cook, skriver The Telegraph.

– Laurie sa att han blödde genom munnen, blödde ymnigt, hon visste att han höll på att dö. Han sa att han älskade henne. Laurie märkte att hon höll på att förlora honom. Hon sa att hon älskade honom och att de skulle ses i himlen, säger han.

Foto: REUTERS
Melissa Ramierez

Melissa Ramierez

Melissa Ramierez, från Kalifornien, är även hon ett av offren, enligt The Telegraph.

Så här skrev en vän på hennes Facebooksida: ”Jag saknar ord... en vacker själv. Vi växte upp tillsammans och delade flera stora händelser i livet. Av alla människor jag känner var du en av de mest godhjärtade. Jag är chockad... Du är saknad, Melissa Ramirez!”

Foto: AP
Heather Warino Alvarado

Heather Warino Alvarado, 35

Heather Warino Alvarado, från Utah, dog av sina skador på ett sjukhus i Las Vegas, uppger polisen för The Salt Lake Tribune.

Hon var gift med en brandmannen Albert Alvarado från Cedar City, och polis från samma stad bekräftade dödsfallet.

– Vi tänker på och ber för hela familjen Warino/Alvarado, säger polisen Jerry Womack skriver tidningen.

Foto: AP
Calla Medig

Calla Medig

Calla Medig arbetade på en restaurang i Edmonton, Kanada. Hon hade tagit ledigt för att resa till Las Vegas och gå på musikfestivalen.

– Det hade börjat bli en tradition för henne, jag tror det var hennes tredje besök, säger chefen på restaurangen hon arbetade på till CBC.

– Många av oss här går med ett tungt hjärta och vi saknar henne redan, säger han. 

Foto: AP
Bill Wolfe Jr

Bill Wolfe Jr

Bill Wolfe Jr, från Pennsylvania, drev en ingenjörsfirma och tränade ungdomar i Shippensburg Little League och Shippensburg Greyhound Wrestling, skriver 6ABC.

Enligt en lokal tidning var Bill och hans fru Robyn i Las Vegas för att fira sin tjugonde bröllopsdag.

”Hans ledarskap, hans entusiasm och omsorg om barnen kommer att saknas och aldrig glömmas”, skriver laget han tränade i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM