Par hittades döda – den ena misstänks för mord

Av:  TT

De två personer som hittats döda i Härnösand i söndags är en man och en kvinna som hade en relation. Polisen misstänker mord.
De två personer som hittats döda i Härnösand i söndags är en man och en kvinna som hade en relation. Polisen misstänker mord.

De två personer som hittades döda på en adress i centrala Härnösand är en man och en kvinna som hade en relation. Polisen misstänker att den ena personen har mördat den andra, och sedan tagit sitt eget liv.

Utredningen kring händelsen, som polis larmades om strax före klockan 19 på söndagskvällen, bedrivs dock förutsättningslöst och man utreder även andra scenarier, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning, förhör och andra utredningsåtgärder pågår. Enligt åklagare Karin Everitt som leder utredningen finns det ingen känd hotbild mot någon av personerna som man känner till.

– Det är något som vi utreder närmare, men jag har inga uppgifter i nuläget om att det skulle vara på det sättet, säger hon till TT.

Everitt vill inte uttala sig om vem av de två personerna som bragts om livet, och hur det kan ha gått till.

– Formellt sett är inte en av personerna identifierad ännu, vi har en förmodad identitet men inte fastställd. Det bör dock bli klarlagt under dagen, säger hon.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN