Bagarmossen

Ung man skottskadad efter bråk i Bagarmossen

Av: 

Nora Fernstedt

NYHETER

En man i 20-årsåldern har skottskadats allvarligt i Bagarmossen i södra Stockholm.

Polisen har hittat ett vapen och en plats har spärrats av.

En man har anhållits misstänkt för mordförsök.

– Vi utesluter inte att det kan bli fler gripanden, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Vid 19-tiden under fredagen fick polisen flera samtal om ett bråk utomhus i Bagarmossen i södra Stockholm.

Flera personer ska ha varit inblandade i bråket och enligt polisens tidiga uppgifter rörde de sig mellan olika platser. Vittnen uppgav också att de sett skott avlossas.

– Vi har hittat ett vapen och platsen däromkring är avspärrad, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Man gripen - ska förhöras

En skottskadad man hittades senare under kvällen i Skarpnäck. Mannen är i 20-årsåldern. Hans skador är allvarliga enligt polisen, men inte livshotande.

– Han var vaken och talbar och vi har kunnat ha ett samtal med honom innan han transporterades till sjukhus, säger Ola Österling.

Vid 21.30 på fredagen meddelade polisen att en man har gripits misstänkt för mordförsök. Under lördagsmorgonen säger polisen till TT att mannen har anhållits misstänkt för grovt vapenbrott.

Polisen hämtade in flera personer till förhör under kvällen. Polisen utesluter inte att det bli fler gripanden.

– I nuläget har vi inte gripit någon ytterligare misstänkt. Vi kommer att komma med. en uppdatering under förmiddagen, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på polisen i Stockholm.

Hus och lekplats avspärrade

Under kvällen pågick ett stort polispådrag med flera patruller och hundpatruller i både Bagarmossen och Skarpnäck. Ett flerfamiljshus och en angränsande lekplats spärrades av i Bagarmossen.

Är det brottsplatsen?

– Det är en fyndplats, vi har säkrat beslag på platsen. Jag kan inte svara på om man har hittat brottsplatsen, säger Sylvia Oldin.

Enligt Sylvia Oldin fortsätter arbetet i områden under dagen.

– Vi har jobbat intensivt under natten. Vi kommer att vara på plats för en trygghetsskapande insats i både Bagarmossen och Skarpnäck idag. Vi befinner oss där ifall någon vill prata eller har uppgifter att lämna.

Natten mellan torsdag och fredag hittades en man i 20-årsåldern skjuten i närliggande Kärrtorp. Polisen kan inte säga om det finns någon koppling mellan den händelsen och den senaste skjutningen.

– Vi tittar såklart på det, men vi utreder brett, säger Sylvia Oldin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bagarmossen