Narkotikaaffärer bakom storbråket i Alingsås

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen har inlett en större insats efter söndagskvällens bråk i Alingsås. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har inlett en större insats efter söndagskvällens bråk i Alingsås. Arkivbild.

Två gäng drabbade samman i ett stort bråk i Alingsås på söndag kväll. Enligt polisen har fyra personer förts till sjukhus, varav två med allvarliga skador efter att ha blivit påkörda av en bil. Sex personer har anhållits misstänkta för grov misshandel.

Totalt var 10–15 personer inblandade i bråket och alla är kända av polisen sedan tidigare, bland annat för narkotikaförsäljning i området.

Förundersökningen leds av åklagare Mattias Sjösten, som menar att grupperingarna tillhör kriminella element i Alingsås.

– Några sinsemellan konkurrerande grupperingar i form kriminella konstellationer i Alingsås har ägnat sig åt någon form av uppgörelse där ett större antal individer slagits helt enkelt. Sedan har det kommit en bil i hög hastighet och kört på i vart fall två personer. Vi vet inte om det är fler än så i dagsläget, säger Sjösten till GT.

Två bilar beslagtagna

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg kan händelsen kopplas till en tidigare konfrontation mellan grupperingarna runt midsommarhelgen.

Enligt åklagaren handlar bråket mellan grupperingarna om försäljning av narkotika.

– Det pågår någon form av konflikt, avansen på narkotikahandel i Alingsås är begränsad så konkurrensen är ganska hård, säger Mattias Sjösten.

Men exakt vad som ligger bakom konflikten är oklart och kommer under måndagen fortsätta att utredas. Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av bråket och har tagit två bilar i beslag för teknisk undersökning.

Mycket bevismaterial

Larmet om ett bråk vid järnvägsstationen kom strax före klockan 22 på söndagskvällen. Två av de skadade ska ha blivit påkörda av en bil och de andra två skadades i ett slagsmål. Ingen av dem har livshotande skador.

Under natten har polisen hållit förhör med de skadade och de som tagits till polisstationen.

– Vi har mellan fem och tio vittnen som ska höras, ett av dem har filmat nästan hela händelsen. Vi har mycket material att gå igenom, sade polisens presstalesperson Christer Fuxborg till TT vid midnatt.

Polisen har också förstärkt bevakningen på plats och fortsätter under dagen med trygghetsskapande insatser i Alingsås. Det kan inte uteslutas att fler personer kan komma att frihetsberövas i utredningen, skriver polisen på sin hemsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN