Person överbord från färja – har hittat ägodelar i vattnet

Av: Anna Sjögren

Publicerad:
Uppdaterad:

Sjö- och flygräddningen fick in ett larm vid sjutiden på morgonen om att en person hade fallit i vattnet från en Stena Line-färja.

Händelsen ska ha inträffat utanför Nynäshamn vid Örnegrund.

– En person har fallit överbord från färjan Stena Flavis. Vi har ett rätt stort räddningspådrag nu med ett antal räddningsenheter på plats, säger Carl-Johan Linde, presschef på Sjöfartsverket.

Flera båtar från Sjöräddningssällskapet och Sjöräddningen, en räddningshelikopter och en polishelikopter jobbar just nu med att hitta personen.

Färjan trafikerar linjen Nynäshamn-Ventspils i Lettland och var påväg till Nynäshamn. Omständigheterna kring händelsen är okända i nuläget.

Vid 11-tiden, efter fyra timmars sökinsats, meddelar Sjöräddningen att man har hittat ägodelar till personen i vattnet i sökområdet.

Delar av sökinsatsen har kallats tillbaka.

– Området är väl genomsökt nu. Men vi har fortfarande flera enheter, fyra båtar från sjöräddningssällskapet, en lotsbåt och en polisbåt som söker. Helikoptrarna måste hem för att tanka och sen får vi ta ett nytt beslut om ifall de ska åka ut igen, säger Lars Nilsson, biträdande räddningschef på Sjöräddningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE