Journalisten Sajid Hussain död – hittades utanför Uppsala

Sajid Hussain försvann spårlöst den 2 mars
Sajid Hussain försvann spårlöst den 2 mars

Den döde personen som hittades vid Ulva Kvarn i Uppsala har identifierats som journalisten Sajid Hussain,39, som försvann spårlöst den 2 mars.

Polisen har inlett förundersökning om misstänkt mord, men säger att misstankarna har försvagats efter att kroppen har obducerats.

Den 23 april hittades en person död strax utanför centrala Uppsala.

Polisen uppgav då att kroppen legat ett tag och att det kunde ta tid att identifiera den.

Under fredagen bekräftade Uppsalapolisen att den döde personen är den tidigare försvunne journalisten Sajid Hussain.

Han hittades i Fyrisån i närheten av Ulva kvarn, och anhöriga är underättade.

Vad som orsakat den 39-årige journalistens död vill polisen inte kommentera i nuläget.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen i Uppsala, säger dock att brottsmisstankarna har minskat, men att en del utredningsåtgärder kvarstår.

– Resultaten av obduktionen har reducerat misstankarna att det ska röra sig om någon form av brott. Men man väntar fortfarande in ytterligare några svar.

”Var på gott humör”

Sajid Hussain har öppet varit kritisk mot Pakistans regering och organisationen Reportrar utan gränser tror att det kan ha haft med hans försvinnande att göra.

En av hans vänner i Sverige har tidigare berättat för Aftonbladet om deras sista möte. De två hade delat lägenhet i Akalla men den 2 mars skulle Sajid Hussain flytta till ett nytt studentboende i Uppsala.

– Han tog sina väskor och lämnade lägenheten. Allt var som vanligt. Han var på gott humör och glad över sitt nya boende, säger vännen.

Publisert:

LÄS VIDARE