Trumps hån mot Kamala Harris: ”Falsk”

Av: Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Joe Biden har valt Kamala Harris till sin parhäst.

Efter beskedet gick Donald Trump omedelbart till attack.

I ett filmklipp på Twitter hånas både Biden och Harris.

Demokraten Joe Biden meddelade på tisdagskvällen att han valt Kaliforniensenatorn Kamala Harris till sin vicepresidentkandidat inför höstens val.

För bara ett par veckor sedan kallade Trump Harris ”ett bra val” för Biden, när han fick frågan av en journalist.

Men efter tisdagens beskedet verkar Trump inte längre ha några höga tankar om kandidaten.

”Perfekta tillsammans – fel för Amerika”

Det dröjde inte länge förrän presidenten gick till attack mot motståndaren Biden och hans nya parhäst. I en kampanjvideo på Trumps Twitter-konto anklagas Harris för att tillhöra ”radikalvänstern” och vilja chockhöja skatterna.

”Biden kallar sig själv för en övergångskandidat. Han lämnar över tyglarna till Kamala Harris samtidigt som de tillsammans omfamnar den radikala vänstern”, säger speakerrösten i videon.

Trump är känd för att förse sina motståndare med mindre smickrande smeknamn. I videon kallas Biden för ”Slow Joe” (Långsamma Joe) och Harris för ”Phony Kamala” (Falska Kamala).

”Perfekta tillsammans. Fel för Amerika”, lyder orden som avslutar klippet.

Donerade tusentals dollar

Men för knappt tio år sedan lät det annorlunda. Då var det Trump som stöttade Harris när hon gjorde politisk karriär i Kalifornien och blev statsåklagare (general attorney).

Mellan 2011 och 2014 donerade Donald Trump och hans dotter Ivanka tusentals dollar till Harris kampanjer, enligt Independent.

En talesperson för Harris presidentkampanj sa dock tidigare i år till nyhetsbyrån McClatchy att senatorn skänkte hela Trumps bidrag till en ideell organisation i Centralamerika.

Donald Trump
Foto: Susan Walsh / TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump
Publicerad:

LÄS VIDARE