Lars Adaktusson är borta: ”Vet inte var han är”

EU-valet 2019: Parlamentsledamoten dök inte upp på Kristdemokraternas valvaka

avAndreas Ekström, Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Lars Adaktusson (KD) har inte synts till på Kristdemokraternas valvaka – trots att han ska ha tackat ja.

Det är oklart om han kommer dyka upp.

– Jag vet inte var han är, jag har inte haft någon kontakt med honom, säger Per Gudmundson, Kristdemokraternas presschef.

Lars Adaktusson har fått en hel del kritik för att ha röstat emot abort 22 gånger av 28. Han hoppade också av SVT:s valvaka.

Enligt KD:s presschef är det oklart var Lars Adaktusson just nu befinner sig, han ska inte ha synts till på valvakan. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Adaktusson ha sagt att han skulle komma.

– Lars Adaktusson har inte kommit. Jag har inte haft någon kontakt med honom och har inte sett honom, så jag vet inte var han är.

Enligt uppgifter ska han befinna sig i Bryssel, stämmer det?

– Jag har också hört uppgiften om Bryssel men den tror jag inte stämmer, säger Per Gudmundson.

Kristdemokraterna fick 7,5 procentenheter i SVT:s vallokalsundersökning, en sämre resultat än vad en del opinionsundersökningar har visat. SVT:s politiska kommentator, Mats Knutsson, kan Lars Adaktusson ha skrämt bort en del väljare, något som partisekreteraren Peter Kullgren (KD) inte håller med om.

– De andra partierna har attackerat oss med det ena mer absurda efter det andra. Det gör man med ett syfte att skapa osäkerhet hos väljarna, säger han till Aftonbladet, som inte heller har sett eller hört något från Lars Adaktusson.

Enligt Dagens nyheter kommer inte Adaktusson komma till valvakan.

1 av 3 | Foto: OLA AXMAN
Lars Adaktusson har inte setts till på partiets valvaka.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM