Coronapandemin

Paret Adelsohn flyr Stockholm – flyttar till landet

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Folkhälsomyndigheten uppmanar svenskarna att begränsa sina resor inom landet – i synnerhet till och från storstäderna. ”Åk inte till landet”, säger Anders Tegnell.

Trots det har de två tidigare moderattopparna Lena Adelsohn Liljeroth och Ulf Adelsohn valt att lämna Stockholm.

Den 16 mars gick Anders Tegnell tillsammans med andra experter och vädjade om att man som stockholmare inte skulle åka till landet. Den 24 mars lämnade moderaternas förre detta partiledare Ulf Adelsohn, 78, och hans fru Lena Adelsohn Liljeroth, 64, före detta kultur- och idrottsminister, Stockholm.

När Aftonbladet når Ulf Adelsohn sitter han på lantstället i Bohuslän och njuter av ett glas kall mjölk. Han berättar att han och och hans fru mår bra och att de har satt sig själva i karantän – för säkerhets skull.

– Nu har vi bara 4–5 dagar kvar på karantänen. Vi har inte ens varit på Ica utan hållit oss hemma eller utomhus.

Lena Adelsohn Liljeroth och Ulf Adelsohn i början av mars, när 1,6- och 2,6-miljonerklubben arrangerade Woman in Red-gala på Oscarsteatern.

Har ni flytt Stockholm?

– Flytt har vi väl inte gjort, vi tänkte åka ner under våren ändå. De håller på med en fönsterrenovering i vår bostad. Där är både kallt och mörkt och det är inte så roligt att hålla sig inomhus då.

Hur ser du på att ni bryter mot riktlinjerna?

– De senaste dagarna har det kommit skarpare riktlinjer men när vi åkte var det bara rekommendationer. Då sa de att det gällde onödiga resor och detta var ingen onödig resa för oss, vi behövde åka hit. Vi hade inte åkt om det kommit skarpa riktlinjer tidigare.

Är du orolig för att smittas av coronaviruset?

– Nej, min dotter var sjuk vecka nio och fick lunginflammation. Då bodde min hustru med henne och hon fick också symtom. Så de båda har nog redan haft corona och jag har inte blivit smittad. I bästa fall är jag immun.

Planerar ni att stanna tills smittan är ”över”?

– Ja, det gör vi väl. Åtminstone tills den eländiga renoveringen är över. Men det är inte så många här och det är klart att det känns lite säkrare också på något sätt. Affären här är glada att vi är här, de behöver kunder.

Vad tycker du behövs göra nu?

– Jag önskar att de börjar testa fler. Alla som är friska måste få komma ut och gå på restaurang och så vidare. Men nu kör vi på LKDP, ”lär känna din partner”.

Ulf Adelsohn och Lena Adelsohn Liljeroth på Micael Bindefelds 60-årsfest i Tel Aviv.

PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Ulf Adelsohn

Lena Adelsohn Liljeroth

Stockholm

Folkhälsomyndigheten