Tallink Silja AB

Kryssningsfartyget Silja Galaxy tvingades väja häftigt för annat fartyg

Av: 

Maria-Elena Zelaya

NYHETER

Kryssningsfartyget Silja Galaxy fick på lördagen väja häftigt för en annan båt på öppet hav. Ingen ska vara skadad men flera passagerare uppges ha chockats efter händelsen.

– Vi har rapporterat detta till finska och svenska myndigheter, säger Hans Friberg, talesperson för Ship Management LDP.

På lördagseftermiddagen fick flera passagerare en otäck upplevelse ute till sjöss. Omkring klockan 14, svensk tid väjde det stora kryssningsfartyget häftigt och i restaurangen flög all mat och köksutrusning i golvet.

– Det var en containerbåt som inte följde sjöregler. Enligt överenskommelse skulle den båten ha väjt för oss men av någon anledning gjorde de inte det, säger Hans Friberg, talesperson för Ship Management LDP.

Kryssningsfartyget som var på väg tillbaka till Stockholm efter en 23-timmarsresa ska enligt Hans Friberg vara välbyggt för liknande händelser. Ingen skadades i samband med väjningen men flera blev oroliga.

– Det var en så kallad välkontrollerad väjning. Detta sker ju inte på daglig basis men det är på samma vis som med trafik på land, om någon inte följer regler så måste man ta till drastiska metoder. I det här fallet gjordes allting korrekt, säger Hans Friberg.

”Skrek och fick panik”

Efteråt meddelade befälhavaren på fartyget via högtalarsystemet om vad som hade hänt. Sedan ska han även ha gått ner för att prata till de passagerare som ville veta mer. Till Aftonbladet berättar ett vittne på kryssningen att personer skrek och fick panik när väjningen skedde.

– Det var kaos, folk sprang mot exit och försökte ta sig upp till däck. Barn grät och många sprang. Det hann bli riktigt obehagligt, det var ingen liten sväng utan båten lutade extremt mycket, man blev riktigt skakig, säger ett vittne till Aftonbladet som vill vara anonym.

Silja Line Galaxy

Händelsen har rapporterats vidare till finska och svenska myndigheter. Men enligt Hans Friberg fanns det ingen anledning för oro.

– När man svänger så här mycket så lutar det litegrann men det betyder inte att det var någon fara, säger han.

Efter en stund lugnade situationen ner sig och passagerarna kunde återgå till restaurangen, även om det mesta av maten tyvärr landat på golvet.

– Man förstod ju sen att man inte kommer dö och personalen var väldigt trevliga och försökte lugna de som var oroliga, säger ett anonymt vittne till Aftonbladet.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Man misstänkt för våldtäkt ombord på Silja Galaxy

ÄMNEN I ARTIKELN

Tallink Silja AB

Båtar

Kryssningar