Byggmax öppnar sin andra butik i Uppsala

Byggmax nya butik i Fyrislund håller på att fyllas på inför premiären på skärtorsdagen.
Byggmax nya butik i Fyrislund håller på att fyllas på inför premiären på skärtorsdagen.

Nu expanderar Byggmax med sin andra butik i Uppsala. Under våren slår byggjätten upp portarna för den nya butiken i Fyrislund som blir den första i landet med ett helt nytt koncept.

– Uppsala blir först i landet, säger Byggmax regionchef Johan Sperling.

Byggkedjan Byggmax, som också äger Skånska byggvaror, öppnar snart sin andra butik i Uppsala. Byggjätten, som sedan tidigare har en butik i Librobäck, lanserar ett helt nytt koncept i och med den nya butiken som kommer att ligga i Fyrislund.

– Den nya butiken i Uppsala blir först i landet med det nya konceptet där vi bland annat kommer att erbjuda självskanning av produkter. Det är ju vanligt i andra branscher, men i byggbranschen är vi bland de första, säger Byggmax regionchef Johan Sperling.

Öppnar på skärtorsdagen

På en skylt utanför den nya butiken i Fyrislund, där arbetet med att fylla på sortimentet redan pågår för fullt, går det att läsa att öppning ska ske under april. Men redan nu är datumet spikat.

– Vi kommer att öppna på skärtorsdagen. Det här har varit en väldigt lyxig etablering i och med att lokalerna stod färdigt tidigt. Så redan nu börjar vi ladda för den stora invigningen, fortsätter Johan Sperling.

Byggmax nya butik i Fyrislund öppnar i april.
Byggmax nya butik i Fyrislund öppnar i april.

Utökat sortiment och större lokaler

Byggmax nya butik i Uppsala kommer, förutom självskanning, också att få ett uppgraderat sortiment med mer än 1 100 nya artiklar.

– Vi öppnar både i Uppsala och Helsingborg samma dag, och dessa två butiker blir först i landet med ett större sortiment. Den nya lokalen i Uppsala är också betydligt större än den vi redan har i Librobäck.

Vad är det för typ av produkter som tillkommer?
– Man kan väl säga att det handlar om två huvudgrupper, produkter som är efterfrågade av våra kunder. Dels handlar det om VVS, men också elverktyg.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN