Uppsala

Tre dygn av trolleri – ”Det var helt sjukt”

Av: 

Magnus Jansson Klarin

Magikern Johan Ståhl hämtar inspiration på världens största trollerikongress i Blackpool.
Magikern Johan Ståhl hämtar inspiration på världens största trollerikongress i Blackpool.

NYHETER

Tre galna dygn, 5 300 trollkarlar på samma plats – och ingen sömn. I helgen arrangerades den årliga trollerikongressen i Blackpool.

– Det var helt sjukt, säger Uppsalamagikern Johan Ståhl, som var på plats i England för första gången sedan han vann VM-silver 2012.

Den prisade magikern Johan Ståhl, som bland annat ligger bakom Uppsala Magic & Comedy, tillbringade den gångna helgen i Blackpool på trollerikongressen som varje år lockar drygt 5 300 magiker från hela världen.

– Det var helt sjukt faktiskt. Både konferensen och den här staden. Kongressen pågår i drygt tre dygn, utan sömn, och massor av trollerier, säger Johan Ståhl när Aftonbladet får tag på honom.

Vad kan man förvänta sig på en trollerikongress?
– Just det här är världens största, och den hålls i Blackpool av alla städer i världen. Senast jag var här så vann jag VM-silver. Jag minns att jag var väldigt besviken då, men nu när jag kom tillbaka så kände jag mig bara stolt och glad. Det var många intryck och känslor som kom tillbaka.

Letar artister till Uppsala

VM-silver senast, men den här gången blev det inget tävlande för Johan Ståhl som i stället letade artister till sin årliga show i Uppsala som i år arrangeras för sjätte gången i ordningen.

– Den här gången är jag mest här för att få lite inspiration och hitta lite artister som kan bli aktuella för nästa års Uppsala Magic & Comedy, alltså 2021, säger Johan Ståhl.

Vad blev du mest imponerad av?
– En italienare som heter Arturo Brachetti, det var bland det bästa jag har sett någonsin. Efter 90 minuter var jag så glad, slut och matt att jag inte kunde resa mig upp och gå därifrån. Till slut var det bara jag och städpersonalen kvar.

Får vi se honom i Uppsala någon gång?
– Oj, då behöver vi en större budget. Jag fick höra att han kom till Blackpool i helgen med sex långtradare, och hans crew var säkert minst 30 personer.

Nordiska mästerskapen i trolleri avgörs i Uppsala

Mellan 17–26 april avgörs årets upplaga av Uppsala Magic & Comedy, som arrangeras för sjätte gången i ordningen, och som i år också blir finalplatsen för nordiska mästerskapen och SM i trolleri.

– Det blir jättekul. Ungefär 150 trollkarlar från hela norden kommer till Uppsala. Det blir en kul krydda till allt det andra, säger Johan Ståhl.

Apropå det andra, är du nöjd med årets program?
– Det känns som vi har fått ihop en bra och spännande mix. Uppsala Magic & Comedy är till för alla Uppsalabor, och så ska det alltid vara.

ANNONS

Den omåttligt populära Muminmuggen "Fiske" finns nu till 30% rabatt hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

TESTAR: Så bra syns du på bussen – kamerorna ska avskräcka

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

England