LISTA: Trumps alla smeknamn

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Galna Bernie, Skurkaktiga Hillary och Raketmannen.

Oavsett vad man tycker om USA:s president så är han i alla fall kreativ när det gäller att hitta på smeknamn till sina motståndare.

Här är den (nästan) kompletta listan.

”Crazy Bernie” (Bernie Sanders)

När Hillary Clintons motståndare i primärvalen seglade upp som en riktig utmanare sa Trump att han kanske borde börja fokusera på ”Galne Bernie”.

Bernie vann som bekant inte, det gjorde istället:

”Crooked Hillary” (Hillary Clinton)

Ett ”smek”namn som Trump myntade efter anklagelserna mot Hillary om att hon använt sin privata mejladress medan hon var utrikesminister.

”Cryin’ Chuck” (Chuck Schumer)

När Trump presenterade sitt inreseförbud väckte det ramaskri i Washington. En av dem som kritiserade förslaget var demokraternas ledare i senaten, Chuck Schumer (för övrigt en gammal New York-bekant till Trump). På en presskonferens fällde en emotionell Schumer en tår – och Trumps smeknamn var fött.

”Low Energy” Jeb Bush

Jeb Bush var en av förhandsfavoriterna till att bli republikanernas presidentkandidat. Men hans okarismatiska stil ledde till förlust – och ett hånfullt smeknamn.

”Lyin’ Ted” (Ted Cruz)

Naturligtvis skulle inte heller Ted Cruz, Trumps främsta utmanare i primärvalen, slippa undan en smädelse. Trumps intensiva kampanj för att utmåla den djupt religiöse Cruz som en lögnare blev mycket framgångsrik. I rättvisans namn bör man dock påpeka att Cruz själv riktade en hel del hårda ord mot Trump, bland annat "narcissist," och "patologisk lögnare".

Foto: Brennan Linsley / AP TT NYHETSBYRÅN
Elizabeth Warren.

”Pocahontas” (Elizabeth Warren)

Den demokratiske senatorn Elizabeth Warren har varit en av Trumps hårdaste kritiker. Trump har flera gånger kallat henne ”Pocahontas”, efter att Warren sagt att hon har rötter i USA:s ursprungsbefolkning.

Efter kritik bad Trump om ursäkt, på sitt eget vis:

– Jag ångrar att jag kallade henne Pocahontas, för jag tycker det är en otrolig förolämpning mot Pocahontas. Så jag skulle vilja be dig om ursäkt, Pocahontas.

”Rocket Man” (Kim Jong Un)

Ordkriget mellan Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong Un trappas upp för varje dag. Efter att Kim genomfört ett antal robottester fick han epitetet ”Rocket man” av Trump på Twitter. Något Trump senare upprepade i sitt till till FN.

”Sleepy Eyes” Chuck Todd

Trumps aversion mot media är välkänd – och långtida. NBC-reportern Chuck Todd, som Trump kallat ”ett skämt”, fick redan 2012 smeknamnet ”Sleepy Eyes”.

”T” (Donald Trump)

Kanske handlade det bara om platsbrist (Twitter tillåter endast inlägg på 140 tecken), men i en tweet i juli 2017 refererade Trump till sig själv som ”T”

Publicerad:

LÄS VIDARE