Donald Trump – USA:s nye president

Erna Solberg rasar mot Trump: ”Hopplöst”

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

Norska valvinnaren och statsministern Erna Solberg befinner sig i New York under FN-veckan.

I en intervju med Verdens Gang kommenterar hon Trumps senaste utspel på Twitter där han retweetat en skämtvideo där han slår en golfboll i ryggen Hillary Clinton.

– Det är ett hopplöst sätt att kommunicera politiskt. Det är inte roligt, men jag vet inte om jag vill se det i ett könsperspektiv, jag tycker bara att det är ett dåligt sätt att kommunicera politiskt, säger Erna Solberg.

Norges statsminister Erna Solberg.

Precis som Sveriges statsminister Stefan Löfven, utrikesminister Margot Wallström och klimatminister Isabella Lövin, befinner sig norska statsministern Erna Solberg i New York för den årliga FN-veckan.

En snackis de senaste dagarna har varit den video som Donald Trump retweetat från sitt Twitterkonto. I det fejkade klippet syns presidenten slå en golfsving, och strax efteråt slår golfbollen i Hillary Clintons rygg.

Det är första gången som Trump står inför FN:s generalförsamling i högkvarteret i New York. Under tisdagen deltar 130 världsledare i ett debattmöte och Donald Trump håller sitt allra första tal till FN:s medlemsländer.

Nu får den amerikanska presidentens kommunikationsmetoder kritik av Norges Erna Solberg.

– Det är ett hopplöst sätt att kommunicera politiskt. Det är inte roligt, men jag vet inte om jag vill se det i ett könsperspektiv, jag tycker bara det är ett dåligt sätt att kommunicera sin politik, kommenterar Erna Solberg agerandet för Verdens Gang.

– Det han sa om ”grab them by the pussy” och sådant är trakasserier av kvinnor och en kvinnosyn jag inte tycker om, fortsätter Høyre-partiledaren.

@realDonaldTrump Donald Trump's amazing golf swing #CrookedHillary https://t.co/vKhxxFCBV1

Clintons stab har hittills avböjt att kommentera piken rapporterar CNN. Men tilltaget har väckt reaktioner på sociala medier, bland kritikerna finns bland andra den förre vicepresidenten Joe Biden.

”Har precis haft möjlighet att se president Trumps golfsvingstweet. Nog nu. Det här måste få ett slut. Våra barn ser oss”, twittrar Biden.

Diplomati vägen framåt med Nordkorea

Erna Solberg kommenterar även situationen mellan Nordkorea och resten av världen som den senaste tiden har trappats upp i och med Nordkoreas demonstrationer av robotuppskjutningar och FN:s ökade sanktioner mot landet.

– Jag menar att det är viktigt att vi utforskar alla diplomatiska vägar i situationen med Nordkorea. Det är en extremt svår situation. Men det finns ingen militär lösning på situationen, allt annat än diplomati kommer bara göra saker värre, säger hon till VG.

Publisert:

LÄS VIDARE

Trumpväljare bränner kepsar efter överenskommelse

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump – USA:s nye president

Erna Solberg

Donald Trump

Hillary Clinton