Bebisarna föddes mitt i stormen

NYHETER

Paret Kesling insåg att Irma, som då klassades som en kategori fem-storm, var på väg rakt mot deras hem i Key West.

Familjen hann fly till Miami-Dade, precis lagom till att deras gemensamma dotter skulle födas.

Hon fick namnet Nayiri Storm. Polisen i Miami-Dade har lagt ut en bild på den nyförlösta mamman och hennes dotter och taggat den med ”PerfectName”.

Foto: Miami-Dade Police Department
Bebisen Nayiri Storm föddes under stormen Irma.

Efter förlossningen eskorterades bebisen Storm och hennes föräldrar av polisen till ett hotel, där de kunde vänta ut stormen Irma.

Men lilla Storm var inte den enda flickan som valde att kika fram mitt under orkannatten. En kvinna som bor i Little Haiti, som ligger precis utanför Miami ringde till nödnumret och berättade att hon hade värkar.

Men ambulanspersonalen kunde inte komma fram till kvinnan, eftersom att vägarna var i så dåligt skick.

Så ett team av läkare och sjuksköterskor fick guida kvinna via telefon medan hon utan hjälp födde sitt barn i sitt eget hem.

Så fort vädersituationen hade stabiliserats något, kom en ambulans och hämtade den lilla nyfödda flickan och hennes mamma.

Fick inte ta emot larmsamtal

Under orkannatten på Floridas västkust, fick operatörer som arbetar med larmnumret 911, direktiv att inte svara på larmsamtal. Detta på grund av att det ansågs för farligt för räddningspersonal att bege sig ut på vägarna medan monsterorkanen härjade.

– Jag blev tvungen att gå iväg från datorn. Det var för frustrerande att se hur människor ringer in om nödsituationer, och inte möjlighet att hjälpa dem, säger Jonathan Martino som arbetar som brandman i St Petersburg.