En person gripen – rånade växlingskontor med pistol

NYHETER

Polisen är på plats i Rinkeby centrum där en man ska tagit sig in på ett växlingskontor och hotat personal med pistolliknade föremål.

– Vi har gripit en person i anslutning till platsen men vi letar efter ytterligare gärningsmän, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en person som fortfarande är på fri fot. Rånarna ska fått med sig en halv miljon i kontanter från växlingskontoret.

1 av 3 | Foto: Läsarbild
Rånare slog till mot ett växlingskontor i Rinkeby centrum, beväpnade med pistoler.

Larmet om väpnat rån kom in till polisen strax innan klockan nio på tisdagen. En man ska då ha tagit sig in på ett växlingskontor i Rinkeby centrum nordväst om Stockholm och hotat personalen där. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen varit beväpnade med pistoler.

– Initialt fick vi uppgifter om att det skulle vara en person med pistolliknande föremål. En person har gripits i anslutning till platsen men vi letar efter ytterligare gärningsmän, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Fick med sig halv miljon i kontanter

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt i samband med rånet. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen fått med sig ungefär en halv miljon kronor i kontanter men polisen kan inte bekräfta summan i nuläget.

– Personerna har fått med sig något men det är för tidigt att säga vad. Nu jobbar vi med eftersök och hör personer på plats. Förmodligen blir det också en teknisk undersökning av platsen så småningom, säger Åsa Wallentin.

Polispatruller och hundförare söker nu efter ytterligare gärningsmän. Polisen jagar ytterligare en misstänkt rånare.

– Vi är på plats och hör vittnen. Vi går också igenom övervakningskameror för att se var den personen kan ha tagit vägen, säger Åsa Wallentin.

Händelsen rubriceras som grovt rån. Den som sett något från rånet kan kontakta polisen på 114 14.

Texten uppdateras

Foto: P-O Sännås
Polisens tekniker undersöker växlingskontoret i Rinkeby efter rånet.
ARTIKELN HANDLAR OM

Rinkeby

Brott