Kvarleva hittad i centrala Eksjö – kan vara från människa

Polisen inlett förundersökning om mord

NYHETER

Ett skogsparti i centrala Eksjö har spärrats av efter att en privatperson hittat en misstänkt kvarleva av människa under måndagen.

Polisen har även inlett en förundersökning om misstänkt mord.

– Vi går in på högsta nivå till att börja med, säger Björn Öberg vid polisens ledningscentral.

Det var klockan 10.58 på måndagen som polisen fick ett samtal från en privatperson som trodde sig ha hittat en misstänkt kvarleva av människa i en skog i centrala Eksjö.

En polispatrull skickades till platsen för bedömning och inledde arbetet med att spärra av ett större område inför undersökning av kriminaltekniker.

Hundpatrull beordrades till platsen för att söka av området i jakt på eventuella ytterligare kvarlevor.

Oklart vilken kroppsdel

Polisen vill i nuläget inte gå in på detaljer men misstänker att kvarleva kommer ifrån en människa och att det är en kropp som legat på platsen ganska länge.

– Vi misstänker att det är del av en kropp som hittats, men vilken del kan vi inte gå ut med i nuläget. Det är för tidigt. Just nu jobba vi på att ta reda på vart den kommer ifrån, säger Björn Öberg vid polisens ledningscentral som tillägger att man inte kan utesluta att ett djur kan ha flyttat på kroppsdelen.

– Och då kan den ha flyttats en väldigt lång bit

Oklart om det rör sig om ett brott

Kvarlevan har tagits med till Rättsmedicinalverket för ytterligare undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om mord men poängterar att det fortfarande är oklart om det rör sig om något brott.

– Vi går in på högsta nivå till att börja med, bland annat för att kunna spärra av platsen och vidta ytterligare tvångsmedel, säger Björn Öberg.

Enligt Björn Öberg ska man även kolla av med eventuellt saknade personer i området.

ARTIKELN HANDLAR OM