Så välklädd var kungafamiljen på Victorias 40-årsdag

Aftonbladet sätter plus på de kungliga kläderna

Av: Nina Campioni

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilket fantastiskt kalas – vilka fantastiska klänningar! Aftonbladets modeexpert Nina Campioni har synat de kungliga stilarna i sömmarna och upptäckt en gemensam kärlek för en vacker och trendsäker färg.

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo

Kronprinsessan Victoria

Men kan det bli något annat än full pott för en strålande kvinna i sina bästa år iklädd en fantastisk klänning från designer Pär Engsheden? Nä, det är klart det inte kan! Man blir glad när man ser Kronprinsessan, inte bara för att hon alltid klär sig så elegant utan också för vad hon utstrålar, nämligen värme, pondus, lugn och intelligens. Men om vi ska hålla oss till ämnet då - en fullständig look där accessoarerna perfekt matchar klänningen, gillar framför allt att väskan går så ton i ton med de vackra blomdetaljerna. En look värdig ett kungligt födelsedagsbarn.

1 av 2 | Foto: <!--X-From-Text-Editor-->Carolina Byrmo

Prins Daniel

Daniel är precis som Victoria alltid välklädd och elegant. Här i dubbelknäppt kavaj vilket följer rådande trender perfekt. Gillar brallan som är lite tajtare än vi är vana vid att se på kungligheter. Snyggt!

1 av 2 | Foto: Gustav Mårtensson

Prinsessan Madeleine

Madde skiner i en härligt somrig look! Trendmässigt är hennes klänning klockren både med blommönster och volanger och dessutom är märket, Erdem, just nu aktuell med kommande H&M-samarbete. Gillar också att hon inte räds en riktigt kunglig hatt – stor och iögonfallande och – cool! En fräsch sommarlook som passar klockrent för kalas!

1 av 2 | Foto: <!--X-From-Text-Editor-->Gustav Mårtensson

Chris O’Neill

Chris kör på med sin lite mer traditionella societetslook. Där Daniel kör på lite högre modegrad håller Chris sig till klassikerna. Inget fel i det, en tjusig kostym kommer man långt med!

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo

Drottning Silvia

Jag har alltid gillat att Drottningen allt som oftast kör på starka färger och även här blir hon en riktig huvudvändare med dräkt i stark turkos ton. Jag menar, hur många därute i stugorna skulle våga dra på sig en turkosa dräkt? Ja, antagligen inte jag heller. Men Silvia kör på och det glädjer mig. Hon matchar snyggt med mer nedtonade accessoarer som det proffs hon är.

1 av 2 | Foto: <!--X-From-Text-Editor-->Carolina Byrmo

Kung Carl XVI Gustaf

Sommarslipsen är på! Precis som Chris kör Kungen på en klassisk kostym och det enda som sticker ut är att Carl Gustaf tagit en ljus slips med randigt mönster från slipshyllan. Det andas sommarkalas!

1 av 2 | Foto: Gustav Mårtensson

Prinsessan Sofia

Precis som Kronprinsessan satsade Sofia på sommarens trendfärg nummer ett: rosa. Även här är det blommor i fokus precis som hos de andra prinsessorna. Det jag älskar mest med den här fina klänningen från designer Ida Lanto är de vackra trumpetärmarna. En oerhört klädsam detalj. Den fina gravidmagen ger en liten härlig prick över i:et medan hatten mest känns något betungande?

1 av 2 | Foto: Gustav Mårtensson

Prins Carl Philip

Naturligtvis stilig som alltid i kostym, Carl Philip kan verkligen det här med att bära kostym på ett avslappnat med ändå respektfullt vis. En klassisk look utan krusiduller.

Foto: <!--X-From-Text-Editor-->Gustav Mårtensson

Paret Westling

Ewa klär i pudrigt rosa (där har vi det igen!) klänning med liten jacka över där de glittrande detaljerna på slaget och på klänningen lyfter looken. Accessoarerna är matchade på ett elegant sätt. Olle är den enda som satsat på prickig slips - snyggt och trendigt! Ewa Olle

Hagasessorna:

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo

Prinsessan Christina 

Trendsäkert värre med blommigt mönster på svart bakgrund, Christina har koll och matchar snyggt med hatten. Hade dock hellre sett ett par svarta skor eller en nyans på sko som plockar upp blommornas färg för en bättre känsla.

Prinsessan Birgitta

Mera rosa! Birgitta prickar in fyra starka trender för sommaren: rosa, volang, ena axeln bar och lågklackade skor. Men även om trendgraden är hög så känns den här looken mer sugen på en strandfest än ett kungligt kalas.

Prinsessan Désirée

ÄNNU mera rosa! Snacka om rosa kalas - nästan alla har fallit för den härliga färgen. Désirée satsar på en klädsam dräkt och jag gillar den här jackan starkt, kul med ett annorlunda längre snitt istället för ett mer ”boxigt” uttryck. Gillar också att hon matchar med svarta accessoarer och ballerinaskor!

Publicerad:

LÄS VIDARE