Johanna omringades av vägpirater – nu vill hon varna andra

Foto: Privat/TT
Johanna omringades av vägpirater – nu vill hon varna andra
NYHETER

När Johanna Jacobsson från Finspång var på väg till veterinären i Kumla omringades hon av vägpirater som försökte få henne att stanna.

– Jag sa åt min son att ringa 112. Det här var ingen som ville väl.

Natten mellan onsdag och torsdag när Johanna Jacobsson, 37, från Finspång var på väg till veterinären i Kumla med sin katt. På väg 51 på väg mot Örebro hade det skett en lastbilsolycka samma vecka så ett körfält var avstängt, något som SVT nyheter var först med att berätta.

– När jag kom fram till ett tillfälligt trafikljus fick jag grönt på en gång och körde iväg snabbt. Då märker jag hur tre bilar kommer i full fart bakom mig.

Johanna visste inte om de hade mer bråttom än vad hon hade så hon saktade ner farten för att släppa förbi dem.

– Då placerade sig en bil framför mig och de andra två bakom. Bilen framför körde till höger och vänster framför mig och när han blinkade vänster så körde nästa bil och lade sig bredvid mig samtidigt som den tredje bilen bländade mig med helljuset.

”De ville inte väl”

Med i bilen satt även Johannas tonårige son och hans flickvän.

– Jag sa åt min son att ringa 112. Det här var ingen som ville väl.

Polisen sa att Joahnna inte fick stanna bilen och rådde henne till att låsa dörrarna. De skulle i sin tur ställa upp en vägspärr längre fram, men de utgick från Hallsberg så det skulle ta ett tag.

– Jag började få panik. Jag har åkt den där vägen i tjugo år och visste att det skulle komma en stopplikt längre fram där det kör lastbilar. Jag skulle ju bli tvungen till att stanna. Men precis i höjd med Pålsboda kom det en annan bil på vägen och bilen som låg intill min var tvungen att flytta på sig.

”Jag skrek åt polisen”

Johanna körde om och gasade på genom Pålsboda för att komma undan, men de tre bilarna var snart hack i häl.

– Jag skrek åt polisen att de fortfarande var efter mig. Jag blev helt paralyserad.

Strax därefter hade polisen placerat vägspärren och Johanna var i tryggt förvar. De efterföljande förarna hade dock tagit en annan väg i rondellen och kom på så vis undan.

Johanna delade med sig av den otäcka upplevelsen i ett Facebookinlägg för att varna andra.

– Jag gick inte till jobbet dagen efter kan jag säga. Jag är nog fortfarande skärrad. Jag har åkt den vägen i tjugo år och det är aldrig människor jag har varit rädd för men nu kommer jag aldrig att åka där igen, inte när det är mörkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Finspång

Kumla

Brott