Donald Trump

Trumps covid-kur utvecklad från celler av aborterade foster

Av: 

Sophie Tanha

NYHETER

Den cocktail av antikroppar som president Donald Trump behandlats med innehåller celler framtagna med hjälp av fostervävnad som i sin tur kommer från aborterade foster.

Det rapporterar New York Times.

Trump har flera gånger varit mot användningen av fostervävnad i forskning och har under sin tid som president strypt finansieringen av forskning kring den speciella cellvävnaden, som framställs av foster som blivit aborterade.

– Jag åkte in till sjukhuset för en vecka sen. Jag var väldigt sjuk, men jag tog den här medicinen och det var otroligt. Jag kunde gått ut därifrån dagen efter, det var otroligt, säger Trump i ett videoklipp på Twitter.

Han säger också att denna mirakelkur ska göras tillgänglig till alla.

”Att företräda det mänskliga värdet från befruktning till en naturlig död är en av Trumpadministrationens absolut högst prioriterade frågor” skrev hälsodepartementet i ett uttalande när de avfinansierade forskningen 2019.

Vad som ligger bakom vändningen, som gjort att han nu själv använder och förespråkar alla amerikaner att låta sig behandlas med medel framtagna av fosterceller från aborter är oklart.

Publisert:

LÄS VIDARE

Trump i ny video om coronaviruset: Jag kanske är immun

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump

Forskning & vetenskap

Amerikansk politik

Covid-19

Abort