Man hittad död i Gustavsberg – misstänkt mord

Uppdaterad 2021-04-06 | Publicerad 2021-04-04

Klockan åtta på söndagsmorgonen larmades polisen till Gustavsberg.

En död man hade hittats i skogsområdet. Polisen misstänker att han blivit mördad.

– Det är en man som har varit anmäld försvunnen under en inte alltför lång tid som har hittats, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Polisen hade under hela söndagen en pågående insats i Gustavsberg, på Värmdö utanför Stockholm. Ola Österling vid Stockholmspolisen uppgav tidigt på söndagsmorgonen att de då inte kunde säga mer än att det pågår en brottsutredning på platsen.

Han berättade då också att de fick det första larmet vid 08.00.

– Då skickade vi patrull för en kontroll och sedan dess har insatsen pågått.

Under eftermiddagen meddelade polisen att det rör sig om en medelålders man som hittats död i området under morgonen. Exakt hur han hittats vill inte Ola Österling gå in på.

– Det inkom uppgifter om att det fanns en person som befarades vara död i området och det kunde vi ganska snabbt bekräfta att det rörde sig om en man som är avliden, säger Ola Österling.

Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet som utreds som mord. Mannen var anmäld försvunnen och har varit saknad under vad polisen beskriver som en ”inte alltför lång tid” innan han hittades död.

Hur mannen dött och när är i nuläget oklart och Ola Österling säger att teknikerna under dagen tagit ett ”antal prover” som ska analyseras.

– Vi hoppas att det ska ge svar på vad som hänt och när det har hänt.

Strax efter klockan 10 meddelade polisen att de infört flygrestriktioner i området med anledning av insatsen. Ett område med en kilometers radie från brottsplatsen omfattades av restriktionerna.

– Vi vill inte ha drönare som är uppe och dokumenterar över det här området överhuvudtaget och därför har polisen tagit det här beslutet, säger Ola Österling.

Enligt uppgift till Aftonbladet togs beslutet om flygförbud för att polisen själva skulle dokumentera fyndplatsen med helikopter som en del i den tekniska undersökningen.

Mordutredningen sköts nu av polisens särskilda avdelning för grova brott.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln