Efter Liberalernas besked – det kommer att hända nu

PODD Lena Mellin förklarar

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni, vill ha en borglig regering efter valet 2022. Därmed vill de lämna det samarbete de har i dag med regeringen och Centern i och med januariavtalet.

Beskedet kom i fredags då Nyamko Sabuni också sa att man öppnar upp för att prata med alla partier i riksdagen, inklusive Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Så. Vad betyder det här beskedet för regeringen? För Liberalerna? För väljarna och för Nyamko Sabuni? Kan Liberalerna vända den nedåtgående trenden med svikande opinionssiffror och är partiet ens enigt i frågan? Det här försöker vi reda ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE