Så påverkas barnens mående i pandemin

PODD ”Skapar ett psykologiskt lidande”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Våra barn och ungdomar har drabbats hårt av pandemin. Även om de flesta av dem inte blir allvarligt sjuka, så är deras värld helt förändrad. Deras barndom har satts på paus.

I en ny rapport från Bris, Barnens rätt i samhället så känner många barn oro inför framtiden. Samtalen till organisationen har också ökat markant det senaste året.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson sa när rapporten presenterades att om vi inte gör något nu så riskerar vi att förlora en hel generation.

Vilka risker medför det här pandemiåret för våra barn och ungdomar i framtiden? Vilken är barnens största oro och vad kan vi som närstående vuxna göra för att hjälpa? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Karolina Jackson Alvage, kurator på Bris.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE