Miljöpartiet

Busch: S sprider oro och missämja

Av: 

TT

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch anklagar Socialdemokraterna för att sprida oro och missämja. Arkivbild.

Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

NYHETER

Århundradets vårdreform blir Kristdemokraternas främsta prioritet vid ett maktskifte. Det säger partiledaren Ebba Busch i ett tal inför partiets kommundagar.

– Vi sitter fast med ett system som grundlades innan vi lärde oss pastörisera mjölk, säger hon.

Kristdemokraterna vill lägga ned landstingen. Ansvaret för sjukvården ska i stället tas över av staten.

– Våra grannar, Norge och Danmark, har redan förnyat sina sjukvårdssystem. De hade en gång i tiden liknande strukturer och problem som Sverige. Men de tog mod till sig. De lämnade de landstingsliknade systemen bakom sig och fick bort köerna, säger Ebba Busch.

Mindre invandring

Hon kritiserar januaripartierna för att inte heller ta itu med problemen inom äldreomsorgen. De satsningar som gjorts, har kommit till genom initiativ från oppositionen i riksdagen, framhåller hon.

– Det är bittert att säga, men faktum är att äldreomsorgen varit lågt prioriterat av januaripartierna.

I sitt tal konstaterade Ebba Busch också att invandringen i Sverige är för stor.

– Sverige har tagit och fortsätter idag att ta ett disproportionerligt ansvar inom EU. Så kan vi inte fortsätta ha det, säger hon.

Att enighet kring detta inte kunde nås i den parlamentariska utredningen om migrationspolitiken beror på att Socialdemokraterna valde något annat.

Sprider missämja

– Men Socialdemokraterna valde Miljöpartiet framför samförstånd. Regeringsinnehav framför ansvar. Makten framför Sveriges bästa, säger Busch.

Hon kritiserar också Socialdemokraterna för att sakna en reformagenda för Sverige.

– Socialdemokraterna vill inte inta rollen som ett politiskt parti som drivs framåt av förändringsvilja – de väljer att omfamna rädslans retorik.

– De stirrar nu djupt ner i cynismens bägare, innan de ställer sig i talarstolar och sätter sig framför TV-kameror för att i brist på politiska budskap istället sprida oro och missämja, säger Ebba Busch.

ANNONS EXTERN LÄNK

Present till studenten? Missa inte alla klipp – upp till 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Miljöpartiet