Coronaviruset

Ta covidvaccin – ha chans på miljonerna: ”DeWine, du är galen”

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Ohios guvernör Mike DeWine satsar drygt 42 miljoner kronor på att få folk att coronavaccinera sig.

Fem vinnare kommer få 8,4 miljoner kronor var.

”Jag vet att vissa kommer säga: ’DeWine, du är galen’”, twittrar guvernören.

För att höja den låga vaccinationsvilja i staten Ohio har guvernör Mike DeWine alltså utlyst ett vaccinationslotteri. Alla som vaccinerar sig med minst en spruta mot corona får en chans att vinna en miljon dollar, cirka 8,4 miljoner kronor.

Totalt kommer fem vinnare att dras, rapporterar New York Times.

Miljonlotteriet kommer att finansieras med de federala coronamedel som regeringen skjuter ut till staterna. Guvernör Mike DeWine menar att de som tycker att han slösar med pengarna har fel.

”I själva verket är det verkliga slöseriet i pandemin alla liv som förloras till covid-19 när det finns vaccin tillgängligt för alla som vill ha det” skriver DeWine på Twitter.

Även fem ungdomar kommer få chansen att ”vinna” betalda utbildningar på något av statens universitet som en del av vaccinlotteriet.

Staten ligger ändå över rikssnittet när det gäller antal vaccinerade. I Ohio har 36 procent av befolkningen fått sina sprutor. Siffran för USA i stort är 35 procent, rapporterar New York Times.

Över 20 000 människor har dött under pandemin i Ohio.

Totalt har cirka 154 miljoner människor i USA fått minst en dos covidvaccin och det delas ut över 2,1 miljoner doser i landet per dag. Men vaccinationstakten har sjunkit den senaste tiden och Ohio är inte den enda staten som erbjuder ”morötter” till dem som tar sprutorna.

I Maryland får alla offentliganställda en bonus på 100 dollar, cirka 840 kronor, om de vaccinerar sig. I Detroit lockas människor till vaccincentralerna med presentkort på cirka 400 kronor.

De New Jersey-bor som tar covidvaccinet får en shot och en öl. Förutsatt att de besöker ett bryggeri som deltar i vaccinatonskampanjen.

26 maj kommer den första vaccinmiljonären dras fram i Ohio och sen kommer en ny vinnare presenteras varje onsdag i ytterligare fyra veckor.

”De som inte är vaccinerade är fortsatt byte för viruset. Vi hoppas på en bra sommar men vi vill också ta oss igenom de mörka vinterdagarna tryggt. För att kunna göra det så behöver vi en mycket högre andel vaccinerade Ohiobor” twittrar Mike DeWine.

”Nu visar vi amerika vad vi Ohiobor är gjorda av!”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Ohios guvernör Mike DeWine lockar med lotteri för att öka vaccinering i den amerikanska delstaten.

Foto: Governor.ohio.gov
Publisert:

LÄS VIDARE

Dödlig svamp upptäckt hos covidpatienter – sätter sig på hjärnan

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronaviruset

Covid-19

Vaccin

Ohio