PRESENTERAS AV

Flyttade in hos döende 89-åring: "Bästa vän"

Foto: Chris Salvatore / Instagram
De blev bästisar – och flyttade ihop.
NYHETER

Chris, 31, och Norma, 89, var grannar, sen blev de bästisar – och till sist flyttade duon ihop. Norma är döende och Chris lovar att stå vid hennes sida in i det sista.

– Jag älskar henne, hon är min bästa vän, säger Chris till People.

Det var för fyra år sedan som Chris Salvatore, 31, som jobbar som skådespelare, och Norma Cook, 89, blev grannar – och väldigt snabbt nära vänner. De bodde i samma hus i Los Angeles i USA och träffades kort efter att Chris flyttat in.

Hon brukade vinka till honom från sitt köksfönster när han lämnade lägenheten. Chris tyckte att Norma verkade som en härlig person – och bestämde sig för att knacka på.

– Jag frågade om jag fick komma in och snacka lite. Hon bjöd på champagne, och så var det som att vi blev vänner direkt, säger Chris.

Blivit svårt sjuk

Norma lyssnade medan Chris pratade om sitt förhållande som nyss tagit slut. Det fick honom att må bättre – och snart började de laga mat, leka med Normas katt och umgås nästan varje dag.

Diskussionerna kretsade främst kring mode och mat. Men Norma berättade också att hon hade diagnostiserats med leukemi. Hon har ingen nära familj kvar, och för ett år sedan började tillståndet bli sämre. Norma tackade nej till dygnet runt-vård – hon ville hellre dö hemma än att bo på ett sjukhus.

Då grep Chris in. Han blev hennes vårdare.

– Vi har varit bästa vänner i fyra år. Jag älskar henne, och jag skulle göra vad som helst för hennes skull, säger han till People Magazine.

”Ålder spelar ingen roll”

Numera bor de i samma lägenhet i huset i West Hollywood. Norma beräknas ha mindre än två månader kvar i livet. Hon får hembesök av sjuksköterskor, och hon vet att hon snart kommer dö.

Men hon är rädd för att hennes bästis ska bli den som hittar henne död. Det känns som en jobbig tanke för Norma, berättar Chris. Han säger att tanken på det krossar hans hjärta – men han tror att han kommer klara av det.

Mest av allt vill han sprida budskapet om deras osannolika vänskapshistoria.

– Det är så lustigt. Du tänker att du inte kan ha något gemensamt med någon som är 89. Men ålder spelar ingen roll, du vet aldrig vem som kan bli din bästa vän, säger Chris.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook